MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

SEO Tekniği Nedir

Piramit SEO Tekniği Nedir Nasıl Yapılır ve Neden yapılır. Konusunu anlatmaya ç…

Ak Blog SEO
4349759590016280108

SEO Tekniği Nedir

29 Kasım 2019 Cuma

Piramit SEO Tekniği ve İçerikleri

Piramit SEO Tekniği Nedir
Bugün kü konumuzda sizlere internet üzerinden edinmiş olduğumuz ve özellikle yararlı olarak gördüğümüz piramit Seo teknikleri ve teknikler ile birlikte içerikleri hakkında bilgi vermeyi uygun gördük. Söylediğimiz gibi konumuzun içeriği alıntı olup ve yararınıza SEO dökümanını vermeyi bu konu üzerinde kendinizi geliştirebileceğinize inandığımız konuyla ilgili olarak takdiri size bırakıyoruz. Yine de Seo teknikleri üzerine herhangi aklınıza takılabilecek veya sormak istediklerinizi bizlere sorabilirsiniz. Sitemizde daha önce Seo dökümanları ve eğitimleri ile ilgili olarak yüzlerce konu açılmış olup bu konularımızdan da yararlanabilirsiniz. Web sitemiz dışında ayrıca internet üzerinden SEO konularına dair birçok döküman eğitimlerini Google arama motoru sonuçlarını kullanarak erişebilirsiniz. Sadece sitemiz ile kendinizi kısıtlamaya almayın. Daha çok bilgileri araştırarak SEO üzerine kendinizi geliştirme şansını elde edebilirsiniz. 
Konuya bakalım şimdi.
SEO Tarihinin en iyi tekniğidir diyebilirim. Bu tekniği ilk açıkladığımda bir canlı yayın yapmak zorunda kaldım biraz karmaşık geldiği için makale ile anlatması son derece zordu. Bir kaç seo platformu ve seo ajansı benden sonra bu tekniği farklı grafiklerle anlatmaya çalıştılar. Lakin burada bir oran vardı ve oranı açıklamamıştım. Bu yüzden bir çok kişi anlamadı ve tam kapasiteli olarak uygulayamadı. Çok rahatlıkla anlayabileceğin düzeyde açıklayacağım. Pazarlamak istediğin hizmet için bir alt sayfa oluşturmalısın bu kesinlikle sayfa olmalı bir içerik olmamalı. Piramit şeklini ortaya çıkaracak şema ile ilerleyeceğiz. Pazarlamak istediğin hizmet piramitin en uc kısmı zirvesi yani. Altında kalan bölümler ise, zirveye çıkmanı sağlayacak merdiven basamakları yani içerikler. Tek yapman gereken ana hizmet sayfanda yaptığın işleri anlatmak lakin bunun detaylarını açıklamamak. Detaylar içerikler olacak. Her detay çıkmak istediğin anahtar kelimenin diğer aranma terimleridir. Rekabet düzeyine göre bir oran belirlemen gerekiyor ve bu oranlar şu şekildedir.
Basit düzey için içerik oranı sadece 1 adettir.
Orta rekabet için içerik adedinin en fazla 3 adet olması gerekiyor.
Yüksek rekabet için sadece 1 ana makale, 8 adet besleyici içeriğe ihtiyacın var.
En çok aranan terimlerini google’dan edinebilirsin. Tek yapman anahtar kelimeni yazmak ve ekranı aşağı çekmek diğer aranma terimlerine buradan ulaşabilirsin veya analiz programları ile ulaşmam mümkündür. Her biri için nakış gibi işlenmiş içerikler oluşturmak ve ana hizmet sayfana link vermek olacak. Yapman gereken bu dostum, kesinlikle denemelisin şu ana kadar hiç bir şekilde sapma yapmamış tek SEO tekniğidir diyebilirim.
Neden bu şekilde olması gerekiyor? Çok sık yaptığın bir yanlıştan bahsettiğimde anlayacaksın. Sitene bir makale yazıyorsun, ana hizmet konunla da pek alakalı değil ve zayıf içerikli bir sayfa buradan verdiğin link son derece geçersiz ve gereksiz, etkisiz bir bağlantıdır. İç linklerde dikkat etmen gereken konu ise bir anahtar kelimeden sürekli yükseltmek istediğin sayfaya link vermektir. En çok yapılan SEO hatalarından da biridir.
Doğru yerden az bağlantı vermelisin. İç linklerin, farklı sitelerden alacağın tanıtımlardan daha etkilidir. Aşırı tekrar yapman durumunda algoritmik ceza alacağını da unutmamalısın. Algoritmik ceza en can sıkıcı cezalardan biridir search console yansımaz bir çok kişi ceza aldığını dahi bilmez. Ana hizmet yani piramitin en uc noktası olan sayfanda olması gerekenler; en az 1 resim, alt açıklamasında kesinlikle anahtar kelime, 1 adet hizmeti anlatan video çekme şansın var ise süper olacaktır, diğer alt dallar için sadece h2 başlıkları kullanmak ve çok kısa olarak bu hizmetlerden yüzeysel bahsetmek, daha fazla detay için deyip alt hizmete yönlendirme yapabilirsin. 8 rakamı burada önemlidir yüksek rekabet için, bir içerikten aşırı link çıkmakta iyi değildir. Özellikle anahtar kelimenin diğer aranma terimine dahi link vermek, yükselmek istediğin anahtar kelimenin gerilemesine, içeriğin zayıf düşmesine neden olabilir. Arama motorları diğer içeriğin daha kaliteli veya asıl amacının o içerik olduğuna karar verebilirler.
Ne yaparsan yap şunu aklından çıkarma, SEO’yu çok gözünde büyütme. Altüstü senin gibi seo yapan siteler var, ne kadar zor olabilir ki. Arama motoru yazmıyorsun ya, sadece amacın rakiplerini geçmek değil mi? Bu yüzden hiç paniğe gerek yok. Rakiplerin 100 mantıksız hamle yapmış olabilir, sen sadece 10 mantıklı hamle ile öne geçebilirsin. İşte tek yapman fark yaratmak.
O kadar çılgın bir insan var ki karşında, en sevdiğim işler hiç olmaz denen işlerdir. Genellikle seo sektörünün en ağır işlerini alırım çok zevklidir. Çünkü rakipler çok sıkıdır dostum, iyi rakiplerle mücadele ettikçe daha iyi seo öğrenirsin. Basit rakiplerle mücadele edersen sadece backlink yapan bir kaçık olursun. Backlink her şeydir diyen insanları hayatından uzaklaştırarak başlayabilirsin mesela.
--
---
Akblog.NET
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
  1. Yararlı olarak gördüğümüz bu alıntı içeriğin kesinlikle arşiv niteliğinde bir doküman olduğunu düşünüyoruz.

    YanıtlaSil
  2. Konu başlığında da belirttiğimiz gibi alıntı bir konudur.
    Yinede sormak istediklerinizi sorabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. Konumuzun kaynak linki verelim.
    https://www.akblog.net/2019/11/seo-teknigi-nedir.html

    YanıtlaSil
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?