MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Sitenizi Mobil Uyumlu Yapmak

Sitenizi Mobil Uyumlu Yapmak konusuna göz atınız.

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Sitenizi Mobil Uyumlu Yapmak

24 Kasım 2019 Pazar

Sitenizi Mobil Uyumlu Yapmak

Sizlere bugünkü konumuz da web sitelerinizin mobil uyumlu yapmanıza konusunda nasıl bir yöntemle ile çalışmanız gerektiği konusunda dünyaca ünlü arama motorlarından Google 'ın istediği biçimde ve nasıl yapmanız gerektiğine dair bilgiler vermeye çalıştık. Aşağıda okuyacağınız ilgili dokümanın tamamıyla Google'ın eğitimlerinden yola çıkarak profesyonel anlamda bilgi vermeye çalıştık.
Dünya mobile geçti. Çoğu kişi, bir mobil cihaz kullanarak Google'da arama yapıyor. Bir sayfanın masaüstü sürümünün mobil bir cihazdan görüntülenmesi ve kullanılması zor olabilir. Sonuç olarak, mobil kullanıma hazır bir sitenizin olması çevrimiçi varlığınız için kritik öneme sahiptir. Aslında, 2016'nın sonlarından itibaren Google sıralama, yapısal verileri ayrıştırma ve snippet'ler oluşturma için öncelikli olarak site içeriğinin mobil sürümünü kullanma denemelerine başladı

Cihazlar arasındaki farkı anlama

Akıllı telefon: Bu dokümanda, “mobil” veya “mobil cihazlar” deyimi Android çalıştıran cihazları, iPhone veya Windows Phone gibi akıllı telefonları ifade eder. Mobil tarayıcılar HTML5 özelliklerinin büyük bir kısmını oluşturabilmeleri açısından masaüstü tarayıcılara benzerler, ancak ekran boyutları daha küçüktür ve çoğu durumda, varsayılan yönleri dikeydir.
Tablet: Tabletleri kendi özel sınıfında cihazlar olarak değerlendiririz ve mobil cihazlardan söz ettiğimizde genellikle tabletleri bu tanıma dahil etmeyiz. Tabletler daha büyük ekranlara sahiptir. Yani tablet için iyileştirilmiş içerikler sunmadığınız takdirde, kullanıcıların sitenizi akıllı telefon tarayıcısındaki gibi değil, masaüstü tarayıcılarındaki gibi görmek isteyeceğini varsayabiliriz.
Multimedya özellikli telefon: Bunlar, XHTML standartlarını karşılayacak biçimde kodlanmış sayfaları oluşturabilen, HTML5 İşaretleme ve JavaScript/ECMAscript destekleyen, ancak HTML5 standardındaki bazı uzantı API'lerini desteklemeyebilen tarayıcılara sahip telefonlardır. Bu genellikle akıllı telefon sınıfında olmayan çoğu 3G özellikli telefonlardaki tarayıcıyı belirtir.
Özellikli telefonlar: Bu telefonlarda, tarayıcıların standart HTML kullanılarak kodlanmış web sayfalarını oluşturma yeteneği yoktur. Buna, sadece cHTML (iMode), WML, XHTML-MP vb. oluşturabilen tarayıcılar da dahildir.

Önerilerimiz akıllı telefonlara yönelik olmakla birlikte, multimedya ve özellikli telefon sitesi sahipleri de uygun olduğunu düşündükleri durumlarda aynı önerileri uygulamalıdır

--
---
Akblog.NET
Etiketler
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
  1. https://www.akblog.net/2019/11/sitenizi-mobil-uyumlu-yapmak.html
    Konumuzun kaynak linki verelim.

    YanıtlaSil
  2. Mobil uyumlu siteler sizleri SEO alanında bir adım önde götürdüğünü biliyor muydunuz?
    Bence bilmiyordunuz....

    YanıtlaSil
  3. Dokümanımızın kaynağı Google eğitimlerinden alınmıştır.

    YanıtlaSil
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?