MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Zararlı Backlink Nedir

Zararlı Backlink Nedir? Konusunu anlatmaya çalıştık sizlere bu konumuzda.

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Zararlı Backlink Nedir

28 Kasım 2019 Perşembe

Zararlı Backlink Yuvaları Nedir?

Sitenize Asla Yapmamanız Gereken Backlink Çeşitleri
Backlink Nedir
SEO çalışmalarına başlamadan önce karar vermeniz gereken iki yol vardır. İlk yol doğal organik SEO çalışmak, diğer yol ise blackhat seo çalışmaları. Bir çok SEO Uzmanından hikaye dinler durursunuz. Olayın özünde herkes masumdur ve asla black hat seo yapmadıklarını söylerler. Aslında olayın özü böyle değildir. Rekabet oranı yüksek olan kelimelerde kesinlikle herkes black hat seo’ya bulaşır. Bir tanıtım almak dahi, aslında blackhat seo yapmak demektir. Çünkü amaç arama motorlarını yanıltmaktır. Rekabet düzeyi çok yüksek olan anahtar kelimeleri araştırdığınızda çok ince ve gözden kaçan tekniklerin uygulandığını görebilirsiniz. Lakin asıl sorun bu herkesin bakış açısı aynı yönde linkleri aramakla geçer, search console yetkisi sizde olmadığı için rakipleriniz nerelerden link almışlarsa sizde alırsınız. Ama şu hesaplanmaz bir türlü, rakibiniz aldıktan sonra geriledi ise ve bağlantıyı reddetti ise bundan haberiniz dahi olmaz. Sana çok delice gelebilir yaptıklarımı anlatayım bu bakış açının değişmesini sağlayacaktır. Örneğin bir dönem sadece header bölümü içerisine author olarak paravan sitemden seo şefine isim ekledim ve sonuç yine kaçınılmaz en iyi konumlarda yer aldık. Daha farklı bir teknik açıklamak gerekir ise, herkes footer veya sidebar link alımı yaparken ben adsense reklam eklentisi kurar google reklamı kodu altına link vermek istediğim sitenin bannerini ekler harika sonuçlar alırdım ve bunu halen yapıyorum.

Tuzak bağlantılar çok kullanıyorum, her canlı yayınım da buna sık sık değinirim. Neden takipçilerimin yaptığım linkleri takip edipte uygulamasından korktuğum için uyarırım. Bu linkler tamamen tuzaktır, en pahalı sitelerden tanıtım alır, almadan önce o bağlantıyı reddet yaparım. Belirli bir süreden sonra da nofollow’a dönüştürürüm. Tabi bu süreçte bir çok rakibi de tuzağa düşürmüş olurum. En sevdiğim ve en çok yaptığım hamledir. Şuan mesela SEO sektöründe olmaz deneni başarmak adına seo şefine dışarıdan gelen tüm linkler reddedilmiş durumdadır. Sıfır linkle bu kelimede çıkma dahi şansınız vardır ki yıllarca sıfır linkle ilk sayfada yer aldık. Şuan biraz bekleme sürecinde olduğumuz bir dönemdeyiz,
Asıl meselemize dönelim,  Nerelerden backlink almamanız gerekiyor. Sözlüklerden kesinlikle uzun durun, forumlardan bağlantı kazanmak için uğraşmayın, sadece bilinir bir kaç forum var bunları değerlendirebilirsiniz. Yabancı sitelerden sıklıkla profil backlink almayın, edu sitelerden, gov.tr uzantılı sitelerden, aşırı link çıkışı yapmış sitelerden, sürekli tanıtım satan sitelerden, siteniz ile hiç bir şekilde içeriği örtüşmeyen sitelerden, özellikle katma değeri düşük içerikli haber sitelerinden uzak durmalısın.
Senin için farklı bir tekniğimi daha açıklamak istiyorum, backlink konusunda kesinlikle alışıla gelmiş yöntemleri kullanmamalısın. yaratıcı olmalısın biraz.
Yükselmek istediğin anahtar kelimeden sayfana link verirken tek yapman gereken, ana sayfaya değil alt sayfaya vermek ve semantik yani diğer aranma kelimeleri ile link vermek olacak. Buna canlı yayın videosunda değiniyor olacağım çok detaylı bir tekniktir. Farklı bir tekniğimden daha bahsetmek gerekir ise, yüksek rekabetli kelimeler için paravan ağlardan link yönlendirmek yerine fontların yolunu ana sitenin yolu ile değiştirirdim. Bulduğum en iyi teknikler arasında gelmekte idi ve yıllarca bu tekniği kullandım. Açıkçası Seo Şefi o kadar çok takip ediliyor ki, uyguladığım her şeyi taklit etmekten bir adım öteye gidemeyen uzmanlar var halen bu yüzden çok sıklıkla bu teknikleri uygulayamıyorum. Tüm gün kaynak kodları gezen uzmanlar olduğundan emin olabilirsin.

2005 yılından 2018 yılına kadar yapmış olduğum tüm canlı yayınlarda ana sayfaya marka adınız haricinde bağlantı göndermemeye dikkat etmeniz gerektiğini vurgularım.

Konu alıntıdır.  
--
---
Akblog.NET
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
  1. Backlink Analiz Araçları nedir

    YanıtlaSil
  2. Zararlı Backlink Nedir konusunu anlattık sizlere.

    YanıtlaSil
  3. Konumuz alıntı olup yararınıza verdik dokümanı Teşekkür edin bana.

    YanıtlaSil
  4. Konumuzun kaynak linki verelim.
    https://www.akblog.net/2019/11/zararl-backlink-nedir.html

    YanıtlaSil
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?