MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Türkiye'nin Libya'da ne işi var

Türkiye'nin Libya'da ne işi var

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Türkiye'nin Libya'da ne işi var

2 Ocak 2020 Perşembe

Türkiye'nin Libya'da ne işi var?

Türkiye'nin Libya'da ne işi var? Cüneyt Özdemir tane tane anlattı
Türkiye ve Libya arasında varılan mutabakat dünya gündeminde büyük yankı buldu. Mutabakat sonrası Doğu Akdeniz'de büyük bir güç elde eden Türkiye, Libya'daki meşru hükümetin isteği doğrultusunda bölgeye asker gönderilmesi için mecliste görüşmelere başladı. Gazeteci Cüneyt Özdemir de "Libya'da ne işimiz var" diyenlere sosyal meda hesabından yayınladığı video ile cevap verdi.
Türkiye'yi Doğu Akdeniz'de köşeye sıkıştırmaya çalıştıklarını dile getiren Cüneyt Özdemir, "Bazıları diyor ki Türkiye'nin Libya'da ne işi var? Türkiye'nin Libya'daki işi şu; Türkiye'nin Libya'da varlığı demek oradaki resmi hükümeti yıkmaya çalışan CIA'nin beslediği yetiştirdiği Rusların Yunanistan'ın destek olduğu Hafter adlı generale karşı oradaki hükümeti savunmak. Peki neden o hükümeti savunmak istiyoruz? Neden biz oraya asker gönderiyoruz? Şu yüzden Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak istiyorlar. Oyunun dışına çıkarmak istiyorlar" diye konuştu.
Türkiye'nin Libya ile yaptığı anlaşmayla çok doğru bir adım attığını belirten Özdemir, "KKTC'nin kimse tarafından tanınmadığı için Doğu Akdeniz'in tek sahibi gibi davranıyorlar çünkü orada doğalgaz ve petrol bulundu. Kim yapıyor bunu Mısır, Yunanistan, Güney Kıbrıs, İsrail, Fransa, Amerika. Türkiye buna cevaben diyor ki en son yaptığı çok iyi bir anlaşmayla işte Libya ile bir anlaşma yaptı biz dedi iki ülke dostuz ve ortada bir koridor açtık. Yunanistan panikte şu an biz bunu neden düşünmedik diye. Ruslar şu anda oradaki düzeni bozmak için Türkiye'ye ve Türkiye'nin çıkarlarına karşı olan general Hafter diye bir adamı destekliyorlar. Türkiye burada doğru bir adım atıyor." dedi.
Türkiye'nin Libya'da yaşanan duruma sessiz kalamayacağını söyleyen Özdemir asker gönderilmesine karşı çıkanlara da "Peki ne yapalım? Ona da bir cevap verin. Birisi de buna cevap versin" diye sordu.


--
---
Akblog.NET
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
  1. https://www.akblog.net/2020/01/turkiyenin-libyada-ne-isi-var.html

    YanıtlaSil
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?