MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Youtube SEO Eğitimi

Youtube SEO Nasıl Yapılır? Google Youtube Eğitimleri

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Youtube SEO Eğitimi

8 Haziran 2020 Pazartesi

Youtube SEO Eğitimi Nasıl Yapılır

Sizlere bu konumuzda Youtube SEO Eğitimleri üzerine değinmek istedik. 
Youtube SEO Nasıl Yapılır
Youtube SEO
Konumuzun anlaşılır olması için adım adım anlatımı yapmaya çalıştık. Sizlerde sıralamaya göre işlemleri yaparsanız kolay bir şekilde işlemleri yapabileceksiniz. Özellikle Youtube dünyasında yeni olanlar için çok güzel bir doküman olacağını düşünüyoruz. 
Özverili bir çalışma ile sizler için yaşadığımız Youtube Video deneyimlerimizi paylaşarak ve sizlerinde yararlanmanızı istedik. Gereken Youtube dünyasında #Youtuber olmak veya gerekse de Youtube üzerinden kazançlar sağlamanız için anlattığımız konu içeriğimiz son derece sizlere hitap edeceği konusunda şüpheniz olmasın.
NOT: SEO Kavramını özet olarak bilmeyen arkadaşlarımız için açıklama yapalım. SEO (Search Engine Optimization) kelimesi parantez içerisindeki kelimelerin kısaltması demektir. Türkçe özet bir açıklama yapacak olursak Arama Motoru Optimizasyonu anlamına gelmektedir. Daha açık bir ifadeyle web sayfalarınız, sosyal medya hesaplarınız veya konuyla ilgili olarak youtube kanallarınızın daha çok ziyaretçilere ulaşmanız için ilgili alanına göre Google yada diğer arama motorlarına göre gerekli düzeni ve önemi göstermeniz gerekir. Sitemizde SEO konuları mevcut olup daha detaylı bilgilere erişebilirsiniz.

Youtube SEO Nasıl Yapılır

Youtube SEO Nasıl Yapılır konumuzu anlatırken sizler için adım adım liste halinde anlatmaya çalıştık. Aşağıda verilen her bir başlık maddesi için anlayarak okumanız ve okuduktan sonra muhakkak ama muhakkak adım adım uygulamanız gerekir. Konuyla ilgili aklınıza takılan soruları yorum bölümünden yazabilirsiniz. Yararlı olması dileğiyle.

Anahtar Kelime İle Eşleşen Title (Youtube Video Başlıkları Nasıl Olmalı)

Youtube yüklediğiniz video başlıkları son derece önemlidir. Özellikle altını çizerek video başlığı YouTube SEO için gerçekten de en önemli kriterlerden biri olduğunu belirtebiliriz. Unutmamanız gereken bir kısım ise, Youtube videolarınızda kullanacağınız başlıkların çok fazla kelime yer alması yada alakasız  bir şekilde başlığı uzatmanız SEO açısından sizlere yararının olmayacağını bilmeniz gerekir. Konuyla ilgili başlıklarınızın olması ve video içeriğinizin başlık ile uyumlu olması gereklidir. Örneğin mümkün olduğunca bir cümlelik başlık ile videoyu anlatan ve izlemeye ikna eden başlık kullanmanız son derece. Bilmeniz gereken bir diğer husus ise açmak istediğiniz konu içeriği video ile ilgili daha önce açılmış benzeri videolar var ise ve rakiplerinizin başlığından esinlenebilirsiniz.
ideal olacaktır.

Anahtar Kelime İle Eşleşen Description (Youtube İçerik Açıklaması Nasıl Olmalı)

Youtube veya benzeri sosyal medya video paylaşımlarında da yüklediğiniz her bir video paylaşımınız için muhakkak konuyla ilgili açıklama eklemeniz gerekir. Oluşturduğunuz video içeriğinize göre açıklamalar yapmaya çalışınız. Açıklama eklerken kopya içerik olmamasına dikkat ediniz ve cümleleri tamamen size ait olan ve özgün makale formatında bilgi eklemeye özen gösterin. Sizler video içeriklerinize gereken önemi verirseniz Youtube sizden daha çok paylaşımlarınıza değer vereceğinizi unutmayınız. Özetle videolarınız için kopyala yapıştır yapmamanız gerekir. Açıklamalarınız (description) ne kadar özgün ve uzun olursa, sizler için daha iyi olacaktır.

Çevirilerin Yapılmış Olması

Kullanıcının kullandığı YouTube diline göre başlık ve açıklama oluşturmanız, kanalınız için harika bir ziyaretçi deneyimi sağlayacak. Eklediğiniz video içeriğine göre  ayarlardan otomatik çeviriye izin vermeniz gerekir. Sadece Türkiye değile diğer dünya ülkelerinden de ziyaretçilerinizin olabileceğini unutmayınız. Yapabiliyorsanız eğer alt yazı kendiniz ekleyin. Muazzam olumlu etkileri göreceğinizden şüpheniz olmasın.

Video Etiketleri

Sene 2018 olmasına rağmen her video için etiket girebileceğiniz bir alan mevcut. Bu YouTube’un bize bir kıyağıdır. Google web sonuçları için etiket sistemini çoktan bıraktı. YouTube’dada kalkacağından eminim. Kalkmadan yetişin..

Kanal Etiketleri

Youtube Video kanalınızın belli bir kategoride yayın (ekonomi, sağlık, spor, oyun, eğlence dünyası vs..) yaptığını düşünerek, bilmeniz gereken önemli bir husus ise, mutlaka kanalınız için de etiket belirtmeniz gerekir. Örnek: #Sağlık #Ekonomi #SEO #Moda #Siyaset gibi.

Küçük Resmin Anahtar Kelimeyle Eşleşmesi

Google’ın yapay zeka botları sayesinde (RankBrain) YouTube’a özel olarak görsellerin ne ile alakalı olduğunu ve ne olduğunu tanımladığını biliyor muydunuz? Örneğin Makyaj tasarımları üzerine çekimi yaptığınız bir video içeriğinizde videonuza makyaj tasarımlarını andıran görsel kayıt etmeniz gerekir.

Kanal Aboneleri Sayısı

Düzenli ve kanalınız ile ilgili içeriklerinizin olması size pozitif etkileri olacaktır. Sizi takip eden ve size bağlılığını sürdüren aboneleriniz olacak ve en önemlisi +SEO olarak geri dönüş sağlanacaktır size.

Oynatma Listeleri

Kaliteli ve dikkat çeken video içerikleri başka kanallar veya YouTube tarafınca otomatik olarak oynatma listelerine dahil edilebilirsiniz. Bunun size büyük artısının olacağını unutmayın. Kanalınızda oynat listelerinizin olmasına dikkat ediniz. Moda üzerine bir kanal işletmeniz durumda Oynatma Listeleri başlığı altında listenizi oluşturun.

Beğeni Sayısı

Kaliteli içerikler daima beğeni kazandırır dersek doğru bir cümle olmaz. Dikkat çeken paylaşımların daha çok beğeni kazandığı bir gerçek. Kanalınızın içeriğine göre (makyaj, moda, sağlık, ekonomi, eğlence vs..) içerik eklemeye ve kanalınızın amacının dışına çıkmamaya özen göstermeniz durumda, ilerleyen zamanlar belli bir kitlenizin olmasına olanak sağlayacaktır. Böylece kitleniz tarafından beğeni yağmuruna tabi tutulacaksınız.

Yorumlar

Videolarınız için yorum kısmı açık olmalı. Tartışma platformunun olmasına özen gösteriniz. Yorumlar yapıldıkça YouTube SEO açısından inanılmaz derecede olumlu etkisi olacaktır. İçeriklerinize yapılan yorumlara cevap vermeye çalışınız. Böylece ziyaretçileriniz kendilerini değerli hissedecektir.

Kanal İzlenme Sayısı

Eklediğiniz her bir video yüksek izlenme sayısı olan otoriter kanalların arama motorlarında görünürlüğü yüksek olacaktır. Yüksek kalite de video paylaşım yapmaya özen gösteriniz. YouTube Yüksek kaliteli Videolara ayrı bir önem verdiğini biliyor muydunuz?

İzlenme Süresi

Video içerikleriniz ortalama 10 dakika olması gerekir. Konuyla ilgili çekeceğiniz videolarda izleyicinin canını sıkmadan profesyonelce anlatım yapmaya çalışınız. 

Yayın Tarihi

Son olarak eklediğiniz her bir video için yayın tarihi yeni olan videolar YouTube tarafında değerini korunduğunu bilmeniz gerekir. Özet açıklama gerekirse; Güncel Youtube (sürekli bilgi ekleyen) kanalları daha ön plana çıkmaktadır.

Not: YouTube Analytics kullanmayı ihmal etmeyin. Videolarınızı YouTube Analytics kullanarak analiz edebilirsiniz. Kimler nereden izliyor, hangi aramalardan izleniyor, hangi videoların sağında çıkıyor, abone dönüş oranı gibi çok değerli metrik bilgisi vermektedir..

Makale Akblog.Net Editörleri tarafınca hazırlandı. - Hüseyin AKTAŞ
Kaynak: http://www.akblog.net/2020/06/youtube-seo-egitimi.html
--
---
Akblog.NET
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
  1. Konumuzun yararlı olmasını dileyerek sorularınızı iletebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  2. Gayet güzel ve anlaşılır biçimde açıklamalı olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Anlaşılır olmasının yanı sıra adım adım anlatımınız harika olmuş hocam.

    YanıtlaSil
  4. Yotube SEO Ayarları üzerine istek13 Haziran 2020 01:22

    Yine güzel bir konu.
    Youtube SEO Ayarları ile video çekmeniz mümkün müdür?
    Mahmut YEŞİL

    YanıtlaSil
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?