MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Bing News Kayıt Yapmak

Bing News Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılır? Konusunu anlattık.

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Bing News Kayıt Yapmak

11 Eylül 2020 Cuma

Bing News Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılır?

İnternet, Teknoloji, Ekonomi, Spor, Bilişim veya Haber sitelerinde etkinliğinizi yada takipçilerinizi arttırma adına bazı işlemleri yapmanız gerekebilir. Bu anlamda sizlere kolaylıklar sağlayarak ve news olarak belirtilen büyük arama motorlarına kendi sitelerinizi kayıt etmek, gerçekten de büyük fayda sağlayacağını belirtebiliriz. Google News, Yandex News, Bing News veya Yahoo News gibi sistemlere kendi sitelerinizi dahil ederek başlangıç yapabilirsiniz. Bu konumuzda sizlere Bing News kayıt işlemlerine dair bilgiler vereceğiz. Diğer konumuz olan Google News kayıt işlemlerinin yapılmasına dair yapmış olduğumuz anlatıma göz atmanızı öneririz. 
Bing News Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılır?
Bing News Kayıt

Sizlerinde bildiğiniz üzre Bing News dünyada etkin olarak kullanılan haber servislerinden biri olduğu bilinen bir gerçek. Burada News kelimesinden kastımız sadece haber sitelerini ekleyebileceğiniz düşüncesi gelmesin. Teknoloji, moda, sağlık, internet ve benzeri gibi bir çok alanda hizmet veren sitelerinde kendilerini bu platforma dahil edebildiklerini açıkça dile getirebiliriz. Bir önceki konumuzda Google News kayıt işlemlerini anlatmıştık. Bu konumuzda ise sizlere konu başlığından da anlaşılacağı üzere Bing News üzerine anlatımı yapacağız.

Bing News Başvuru Kayıt Şartları Nedir?

Web siteleriniz için başvuruyu yapmadan önce sitenize ait bazı temel eksiklerinin giderildiğinden emin olmanız gerekir. Siteleriniz arama motorlarına uygun mudur? Gerekli alt yapı çalışmalarınızı yaptınız mı? Sitenize dair optimizasyon ayarları yapıldı mı? Siteniz mobil uyumlu dediğimiz responsive tasarıma uygun mudur? Bir diğer önemli soru ise sitenizin SSL şifreleme yöntemi ile güvenlikli bağlantı ayarları yapılmış mıdır? Sitenizin içerisinde yer alan içeriklerin büyük bir çoğunluğu size ait cümlelerden oluşan makalelerden ibaret mi yani özgün içerik gücünü taşıyor musunuz? Eğer bu sorulara cevap olarak evet diyorsanız Bing NEws Kayıt için başvuru işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Temel ingilizce bilgisine sahip olmanı yeterlidir. Zaten başvuru formunu doldururken sizleri yönlendirecektir. İngilizce bilmiyorum diyorsanız Google Translate yardımıyla dile sorununu kolayca halledebilirsiniz. Bir diğer önemli nokta ise sitenizin köklü (yani yaşlı bir domaine sahip olması) olması durumda ve bunun yanı sıra içeriğiyle ilgili olarak güncel tutmaya çalışıyorsanız eğer, Bing News e daha hızlı kabul edilme şartlarını sağlamış olacağını belirtebiliriz.

Bing News Başvuru Formu - Kayıt Nasıl Yapılır?

Yukarıda belirttiğimiz sorulara karşılık eğer büyük bir çoğunluğuna olumlu olarak cevap verebiliyorsanız geri kalan işlemler basit yani çorap söküğü gibi kendiliğinden işlemlerinizi yapabileceksiniz.
https://pubhub.bing.com/submit-news-site-to-bing
Yukarıda verilen adresi ziyaret ederek Get started butonuna tıklayarak Microsoft hesabınız ile giriş yapınız. Giriş işlemin sonrasında web sitenizin adresini girmeniz sonrasında bu adresin sahibi olduğunuzu doğrulamanız gerekecek. Doğrulama işlemi için bir kaç alternatif sunulacak zaten size. Gerek HTML dosyası ile FTP den sitenizin ana dizinine kayıt ederek veya gerekse de meta tag ekleyerek  de yapabilirsiniz.  Bing üzerinde Search Console işlemi tamamlandıktan sonra yukarıdaki belirttiğimiz adres sizi yönlendirmeye alacak ve yönlendirmede karşınıza çıkacak formu doldurarak (kendinize göre, sitenizin içeriği neyse, hangi faaliyet alanında hizmet veriyorsanız vs..) kayıt işlemini bitirebilirsiniz. Kayıt işlemi bittikten sonraki aşama olarak beklemeye alınacaksınız. Bing News Tarafından size belli bir zaman aralığında başvurunuza dair bilgi verecektir.
Konumuzun yararlı olması dileğiyle.

https://pubhub.bing.com/Site/ViewSiteInfo?sid=30844 (Başvurunuzun durumu)
https://pubhub.bing.com/Home/Index (Başvuru yaptığınız siteler)
Makale Editörü: Hüseyin AKTAŞ | Akblog.NET


-- 
---
Akblog.NET
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
  1. https://pubhub.bing.com/Site/ViewSiteInfo?sid=30844
    Başvurunuzun durumu öğrenmek için yukarıdaki linkten öğrenebilirsiniz .

    YanıtlaSil
  2. https://pubhub.bing.com/Home/Index Daha Başvuru yaptığınız siteleri görmek için yukarıdaki linkten bakabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. Konuya dair sorularınızı yazabilirsiniz.

    YanıtlaSil
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?