MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Kabızlık Nedir Belirtileri Nelerdir

Kabızlık Nedir Belirtileri Nelerdir? Bebeklerde Kabızlık Sorunu.

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Kabızlık Nedir Belirtileri Nelerdir

7 Eylül 2020 Pazartesi

Kabızlık Nedir Belirtileri Nelerdir?

Kabızlık bir insanın herhangi bir şekilde büyük tuvaletini yapmaya çalışırken yapamaması veya zorlanma yada zor yapma işlemi anlamına gelmektedir. Sağlıklı bireylerin (insanın) ortalama günde bir defa yada 2 günde 1 defa büyük lavabo ihtiyacını karşılaması normaldir. Tabi bu kaba tabirlerde de yüzde yüz gerçeklik payı yoktur. Bazen bir insanın günde üç defa sulu bir şekilde büyük lavaboya çıkması ihtiyacı doğar. Buda kabızlığın tam tersi bir hastalık olan, ishal hastalığının bir göstergesidir diyebiliriz. Kabızlık durumlarında söz konusu sağlık alanını ilgilendirdiği için öncelikle altını çizerek belirtmek isteriz; bu sorununuza yönelik alanında uzman hekimlere görünmeniz ve şikayetinizi doğru bir ifadeyle dile getirerek yardım talebinde bulunmanız gerekir. 
Kabızlık Nedir Belirtileri Nelerdir?
Kabızlık Nedir?

Kabız hastalığına yakalananların genel belirtilerine baktığımızda sözü edilen şikayetlerin başında haftada 2 veya daha az sayıda büyük lavaboya çıkması veya büyük lavabo esnasında bu ihtiyacını gidermeye çalışırken o esnada fazla ıkınma isteğinin olması ve maalesef ıkınmadan lavabo ihtiyacını gerçekleştirememe veya çok aşırı zorlanarak işlemi yapmaya çalışması durumudur. 
Kabızlık hastalığı aslında bir çok çeşitli sebeplerden kaynaklanabilir ama genel olarak yeme alışkanlığını kuru gıdalara dayandıran kişilerde daha yaygın olarak görüldüğünü söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra yine maalesef bazı kişilerde küçük yaşlarda edinilmiş yanlış tuvalet alışkanlığı sonucunda sık tekrarlanan bir yapı haline gelebilirken, bağırsak yollarının düzgün çalışmaması gibi durumlarda da meydana gelebilir.

Bebeklerde Kabızlık Durumları

Bebeklerde kabızlık durumu daha farklı bir değişiklik gösterebilir. Örneğin bazı bebeklerde bağırsak sistemi daha tam gelişmediği için maalesef aşırı kuru gıdalarla beslenen, özellikle sebze meyve tüketimini son derece az olması örnek gösterilebilir. Yanlış bilinen bir farklı konu ise bebeklere veya yetişkinler içinde kabızlığa çözüm amaçlı olarak muz yemenin kabızlık sistemine iyi geldiği düşüncesidir. Ülkemizde en yaygın bilinen yanlışlardan bir tanesi olan inek sütü vermek yine kabızlığın en büyük sebeplerinden bir kaçıdır.
Tekrardan belirterek alanında uzman hekim doktorlarımızdan kabızlık sorununuza dair profesyonel hizmeti almanız, sizler için daha hızlı bir tedavi süreci olacağını belirtmekte fayda var.
Makale Editörü: Hüseyin AKTAŞ | Akblog.NET

-- 
---
Akblog.NET
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
  1. Not: Kabızlık sorununuza yönelik altını çizerek belirtmek istiyoruz. Alanında uzman hekim doktorlarımızdan kabızlık sorununuza dair profesyonel hizmeti almanız, sizler için daha hızlı bir tedavi süreci olacağını belirtmekte fayda var.

    YanıtlaSil
  2. Konuya dair sorularınızı bu başlık altındaki kısımdan yazabilirsiniz.

    YanıtlaSil
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?