MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Korona Virüs Korunma Yolları

Korona Virüsünden Korunma Yolları Nelerdir?

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Korona Virüs Korunma Yolları

11 Eylül 2020 Cuma

Korona Virüsünden Korunma Yolları

2020 'nin başlangıcı ile beraber hayatımıza giren korona virüs, mart ayı itibariyle de Türkiyeyi tehdit altına aldı. Karantina kararlarının gevşetilmesi ile beraber, yenilen insanlarla bir araya gelmeye başladık. Ama tehlike hala geçmiş değil. Kimi insanların dikkatsizliği sonucunda da korona virüsünün size bulaşması olasıdır. Yakında okulların açılması ve iş yerlerinin eski düzenine yavaş yavaş geri dönmesi ile, toplu taşıma araçlarının yine aynı yoğunlukta sefer yapması gibi durumlarla yeniden yüz yüze geleceğiz. Ölümcül tehlikesi olan ve çok kolay bir şekilde yayılan bu virüsten korunmanın yolları var mıdır? Sadece hafife alınmaması gereken bir durum olmadığını aklımızdan çıkarmayarak izleyeceğimiz birkaç yöntem ile koron virüsten kendimizi olabildiğince koruyabiliriz. Korona virüsten korunmanın en güvenli yolu tabii ki de evde kalmak. Fakat işe gitmek ya da market alışverişi yapmak gibi mecburi ihtiyaçlarımız için dışarı çıktığımızda ne yapmalıyız?
Korona Virüsünden Korunma Yolları Nedir Korona Virüsünden Nasıl Korunuruz?
Korona Virüsüne Karşı Önlemler

1. Korona Virüste Maske takmak: Maskenizi kesinlikle takmayı eksik etmeyin.

Hatta dışarı çıkacağınız da özellikle hemen eve dönmeyecekseniz, maskenizin kopma, düşme durumuna karşı yanınıza 1 adet yedek maske almanız iyi olacaktır. Tabii ki maskenizi taktıktan sonra maskeniz ve temasa geçmemeniz ve maskenizi elinizle oynamamanız oldukça önemli. Temas ettiğimiz yerlerdeki virüs bakteri gibi mikroskobik canlıları, elinizle maskenize dokunduğunuz anda transfer edersiniz, bu yüzden maskeye temas etmemek çok çok önemli. Maskenizi taktığınızda telli kısmı burnumuza denk gelecek şekilde yerleştirin. Burnunuzun yaptığı çıkıntıya iki parmağınızla bastırarak, tel yardımıyla maskenizi dışarıdan hava ile temasını kısıtlayın. Telsiz maskeleri almaktan çekinin.

2. Korona Virüste El temizliği: 

İnsan doğası gereği zaman zaman fark etmeden de olsa yüzüne dokunabiliyor. Bu yüzden el temizliği dikkat etmemiz gereken en önemli şeylerden. Dışarı çıktığınızda elinizi yıkayabileceğiniz bir yer bulursanız mutlaka bol su ve sabunla en az 20 saniye boyunca kurallara uygun şekilde ellerinizi yıkayın. Elinizi yıkayabileceğiniz bir yerin bulunmaması ihtimaline karşın yanınızdan dezenfektan ya da kolonyayı eksik etmeyin.

3. Korona Virüste Sosyal mesafe:

Toplu ortamlarda sosyal mesafe kuralına uymak, korona virüs için en etkili önlemler arasında. Mutlaka diğer insanlarla aranıza 2 metre mesafe olmasına özen gösterin. Maske takılı olsa bile, öksürük ya da hapşırık durumlarında saçılan virüsler mutlaka olacaktır, sosyal mesafe kuralına dikkat edersek bu virüslerin bize ulaşması zorlaşacaktır.

4. Korona Virüste Toplu Taşımalara Dikkat:

Korona virüsün en tehlikeli alanlardan biri de zorunlu olarak (işe gitme, çalışma durumu vs...) toplu taşımalardır. İşe erkenden gitmeye dikkat ediniz. Akşam iş çıkışı saatleri yoğunluğundan dolayı geç saatlerde toplu taşıma kullanmaya özen gösteriniz.

4. Korona Virüste Düğün, cenaze ve toplantılara dikkat:

Düğün, cenaze veya toplantı organizasyonlarından uzak durunuz kesinlikle. Aynı şekilde eğlence mekanları olan barlar, konserler ve turizm için tatil seyahat mekanlarından da kesinlikle uzak durmanız gerekir. Unutmayınız evde sizleri bekleyen çocuklarınız, kardeşleriniz, anne ve babalarınızı düşünerek hareket etmek zorundayız.

Makale editörü: Hüseyin AKTAŞ | Akblog.NET

-- 
---
Akblog.NET
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
  1. Sizlere bu konumuzda koronavirüse karşı alabileceğiniz önlemlere değindik.

    YanıtlaSil
  2. Koronavirüs önlemleri arasında dikkat edebileceğiniz yöntemleri maddeler halinde açıklamaya çalıştık.
    Lütfen konuya dair gereken hassasiyeti ailenizi ve çevrenizi düşünerek gerekli tedbirleri kendinizce almaya çalışınız.
    Sağlıklı günler dileriz.

    YanıtlaSil
  3. Konuya dair sorularınızı yazabilirsiniz. Cevaplamak için uzman arkadaşlarımız araştırmalar sonunda sizlere sağlıklı bilgiler vermeye çalışacaklardır.

    YanıtlaSil
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?