MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Koronavirüs Devlet Destekleri

Koronavirüs Kapsamında Devlet Destekleri Nelerdir?

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Koronavirüs Devlet Destekleri

18 Eylül 2020 Cuma

Koronavirüs Devlet Destekleri Nelerdir?

Koronavirüs döneminde etkilenen tek şey insan sağlığı olmadı. Ekonomik olarak birçok sektörü zor duruma sokan Koronavirüs, insanları virüsten öldürmese de aç bırakmaya kararlı. Bu konuda devletler birer birer Koronavirüs dönemini daha hasarsız atlatmak için vatandaşlarına destek paketlerini açıkladı. Yetkili kişilerin açıklamaları ve konu hakkında yayınlanan güvenilir kaynakları inceleyerek size bir araştırma yazısı hazırladık.

Koronavirüs Devlet Destekleri Nelerdir
Koronavirüs Devlet Destekleri

Özellikle vergilerde yapılan kolaylıklar Koronavirüs devlet destekleri arasında oldukça dikkat çekici. Yapılan açıklamalara göre Kasın ayına kadar konaklama vergisinin uygulanmayacağı söylenirken, çeşitli sektörler için KDV tevkifatı ve SGK primlerinin de ertelenebileceği duyuruldu.  

Lojistik, sinema, konaklama, otomotiv ve perakende gibi sektörleri arasına alan devlet desteği prim ödemeleri için 6 ay erteleme kolaylığı sağladı. Özellikle dış ülkelere mal ihracat yapan firmaların sıkıntı çekmesi ile birlikte, stok için finansman desteği verileceğini yetkili kişiler duyurdu. Koronavirüs sebebiyle alışveriş ve farklı harcamalar yapılmadığı için ekonomide nakit para sirkülasyonu yavaşladığından dolayı endişeler artmakta. Koronavirüs dönemi kapsamında işlerine gidemeyen, işçilerinin parasını ödeyemeyen ya da işyerini açamadığı için kira ve diğer giderler yüzünden zor duruma düşen esnaf ve zanaatkarlar devletten destek beklediklerini beyan ettikten sonra çeşitli bankalara olan kredi borçlarını 3 ay süreyle ( Nisan, Mayıs ve Haziran) ertelenebileceklerini ve bu haktan faizsiz olarak yararlanacaklarını öğrendiler. Bunun yanında emekli maaşlarından başka hiçbir geliri olmayan yaşlıları da düşünen devlet, en düşük emekli maaşının 1500 TL ye çıkacağını duyurdu. Yetkililer Koronavirüs kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere gönderilmek üzere 2 milyar liralık bir kaynak ayırdıklarını da belirttiler.

Bunun yanında havayollarında iç uçuş biletlerinde uygulanacak KDV oranı %18’den %1 e indirildi. Evde kal çağrısı yapılan bugünlerde şehirler arası biletlerde yapılan indirime ilginç tepkilerle karşılaşıldı. Virüs döneminde devlet tarafından düzenlenen destek paketlerinin yanında büyük markaların da hem ihtiyaç sahipleri ailelere hem de kolay satış yapabilmesi için küçük işletmelere kolaylık sağladıkları haberlerde de yer aldı. Mücbir sebepler dahilinde Koronavirüsten etkilenen sektörler, alanına göre farklı destekler ile Koronavirüs dönemini en hasarsız şekilde atlatmaya çalışıyor.


--
---
Akblog.NET
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
  1. NOT
    Mücbir sebepler dahilinde Koronavirüsten etkilenen sektörler, alanına göre farklı destekler ile Koronavirüs dönemini en hasarsız şekilde atlatmaya çalışıyor.

    YanıtlaSil
  2. ÖNEMLİ NOT
    Özellikle vergilerde yapılan kolaylıklar Koronavirüs devlet destekleri arasında oldukça dikkat çekici. Yapılan açıklamalara göre Kasın ayına kadar konaklama vergisinin uygulanmayacağı söylenirken, çeşitli sektörler için duyuruldu.

    YanıtlaSil
  3. Koronavirus kapsamında diğer konularımıza göz atabilirsiniz.

    YanıtlaSil
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?