MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Koronavirüs Kuluçka Süresi

Koronavirüs Hastalığı Kuluçka Süresi Ne Kadardır? Sağlık Bakanlığı

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Koronavirüs Kuluçka Süresi

25 Eylül 2020 Cuma

Koronavirüs Hastalığı Kuluçka Süresi Ne Kadardır?

                      Koron virüsün 2019 Aralık ayından beri önlenemez yükselişinin en büyük nedenlerinden kuluçka süresi gösteriliyor. Kuluçka süresi hastanın enfekte olduktan sonra hasta olduğunu bilmeden, sağlıklı olduğunu zannederek yaşamına devam ettiği zamana deniyor.  Enfekte olan hasta herhangi bir belirti göstermediği için etrafındaki insanlara da hastalığı yaymaya devam ettiğinden dolayı maalesef hastalığın önüne geçilemiyor.

Koronavirüs Hastalığı Kuluçka Süresi Ne Kadardır?
Koronavirüs Kuluçka Süresi

              Kuluçka süresi insandan insana farklılık göstermesi ile birlikte 2 günden 14 güne kadar uzayabiliyor. Bunun yanında uzman kişilerin yaptığı açıklamaya göre ortalama kuluçka süresinin 5 buçuk gün olarak belirlediklerini söylediler. Kuluçka süresinin bitiminden sonra hastalık vücudumuzda etkilerini göstermeye başlıyor. Özellikle akciğerleri hedef alan bu hastalık etkilerini birer birer gün yüzüne çıkararak hastalığın enfekte olduğunu anlamasına ancak kuluçka süresi sonunda imkan veriyor.

            Genellikle koronavirüs hastalarında görülen belirtiler: Burun akıntısı, hafif baş ağrısı, kuru öksürük, koku alımında düşüş, halsizlik, gripte de sıkça rastlanan kas-eklem ağrısı gibi belirtilerin yanında özellikle yüksek ateş ile kendini belli ediyor. Genellikle yüksek ateş şikayetiyle hastanelere başvuran insanlar Koronavirüs olduklarını ancak o zaman öğrenebiliyorlar. Kış aylarında hemen herkesin kolayca kapıp yine çok kişinin kolayca iyileştiği grip hastalığı ile Koronavirüs hastalığının en önemli farkı Koronavirüsün insan bedenini çok hızlı bir şekilde ele geçirip hastaların özellikle akciğerini hedef alarak zatürre olmasına sebep olması diyebiliriz.

               Unutmayın ki evinizde ya da işyerinizdeki her bir insan hatta siz bile Koronavirüsü kapmış olabilirsiniz. Maalesef kuluçka süresinin uzunluğu bilinmediği için şu an farkında olmadan insanlara hastalığı yayıyor ya da diğer insanlardan hastalığı kapıyor olabilirsiniz, o yüzden tedbiri elden bırakmadan yaşamaya devam etmek oldukça önemli. Hasta olan kişiyle 1 metreden yakın temasla neredeyse kesin olarak bulaşabilen bu Koronavirüs için en etkili korunma yöntemi sosyal mesafedir.

               Sosyal mesafeye dikkat et etmenize rağmen maske takmaktan da asla vazgeçmemelisiniz. hem kendi sağlığınız hem de çevremizdeki insanların sağlığı için mutlaka maskeyi takarak toplum içine girmeyi ihmal etmeyin. Unutmayın tedbir hayat kurtarır.


-- 
---
Akblog.NET
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
  1. ÖNEMLİ
    Sosyal mesafeye dikkat et etmenize rağmen maske takmaktan da asla vazgeçmemelisiniz. hem kendi sağlığınız hem de çevremizdeki insanların sağlığı için mutlaka maskeyi takarak toplum içine girmeyi ihmal etmeyin. Unutmayın tedbir hayat kurtarır.

    YanıtlaSil
  2. DIKKAT
    Genellikle koronavirüs hastalarında görülen belirtiler: Burun akıntısı, hafif baş ağrısı, kuru öksürük, koku alımında düşüş, halsizlik, gripte de sıkça rastlanan kas-eklem ağrısı gibi belirtilerin yanında özellikle yüksek ateş ile kendini belli ediyor

    YanıtlaSil
  3. Hasta olan kişiyle 1 metreden yakın temasla neredeyse kesin olarak bulaşabilen bu Koronavirüs için en etkili korunma yöntemi sosyal mesafedir.

    YanıtlaSil
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?