MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Koronavirüs Tedavisi Nasıl Olur

Koronavirüs Tedavisi Nasıl Oluyor? Tedaviler için neler yapılmalı?

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Koronavirüs Tedavisi Nasıl Olur

28 Eylül 2020 Pazartesi

Koronavirüs Tedavisi Nasıl Olur?

Marttan bu yana gündemimizi oldukça meşgul eden koronavirüsün tedbirleri kadar tedavi süreci de oldukça merak konusu. Koronavirüs testi pozitif çıkan hastalar nasıl tedavi görüyor, kaç gün tedavi ediliyor bu yazımızda beraber inceleyelim.

Koronavirüs Tedavisi Nasıl Olur
Koronavirüs Tedavisi

İlk önce belirtiler gösteren ya da enfekte olmuş hasta ile temasa geçen bireylerin testi ile başlayan bir tedavi süreci var. Test sonucunda eğer pozitif çıkarsa, hasta zihin bulanıklığı, kalp çarpıntısı, solunum sıkıntısı, hızlı solunum, hipotansiyon ya da düşük oksijen doygunluğu gibi şikayetler görülürse hemen destek tedavisine alınıyor. Bu şikayetler dahilinde hasta kronik hastalıklara sahip veya 50 yaş üstü ise genellikle servise yatışı da sağlanmakta. Koronavirüsün kendine özgü bir tedavi yöntemi bulunmamakla beraber enfekte olmuş hastalara destek tedavisi sağlanmaktadır. Destek tedavisi hastanın ihtiyacına göre değişiklik gösterebilir. Örneğin hastanın yüksek tansiyonu varsa sıvı takviyesi, solunum güçlüğü çekiyorsa solunum cihazına bağlanma gibi farklı destek tedavileri uygulanır. Gerekli ampirik tedaviler sonucunda tekrar test yapılarak (PRC), test sonucu eğer pozitifse Koronavirüs destek tedavisine devam ediliyor. Genellikle hastanın ilk PRC testinin çıkması beklenmeden, geç kalınmamak amacıyla ampirik tedavi uygulanmaya başlanıyor.                     

Ampirik tedavi kısaca nedeni, etkisi,  süreci tam olarak bilinmeyen hastalıklarda tedavide olumlu etki alınabileceği düşünülen ilaçların hastaya verilmesi olarak tanımlanabilir. Bakan Fahrettin Koca’ nın açıklamasına göre bu işlemi sadece Türkiye'deki Koronavirüs vakalarına uyguladıklarını söyledi. Bakan Koca, her ihtimale karşı hem enfekte olmuş hastalara hem de Koronavirüs kapmış olma ihtimali yüksek olan hastalara, Koronavirüs tedavisinde etkili olduğu düşünülen hidrosiklorokin ilacını verdiklerini Nisan ayında açıklamıştı. Koronavirüs, adı üzerinde bakteri familyasının bir üyesi olmadığı için sanılanın aksine antibiyotikler asla üzerinde işe yaramıyor. Zaten Koronavirüse özel herhangi bir tedavi bulunmamakla birlikte henüz Koronavirüs aşısı da bulunmamıştır. Kimilerinin ayakta, hayatının normal akışını etkilemeden kolayca geçirebildiği bu hastalık, kimi insanlarda ölümle sonuçlanabiliyor. Ayakta geçiren ve sağlık durumu iyi olan hastalar evde karantina altında hastalığı kimseye bulaştırmadan atlatmaya çalışıyor. Sağlık durumu kötü olan hastalar ise hastane içerisindeki Koronavirüs servislerinde özenle tedavi ediliyor.  



--
---
Akblog.NET
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
  1. Marttan bu yana gündemimizi oldukça meşgul eden koronavirüsün tedbirleri kadar tedavi süreci de oldukça merak konusu. Koronavirüs testi pozitif çıkan hastalar nasıl tedavi görüyor, kaç gün tedavi ediliyor sorularının yanıtı konumuzda.

    YanıtlaSil
  2. Ayakta geçiren ve sağlık durumu iyi olan hastalar evde karantina altında hastalığı kimseye bulaştırmadan atlatmaya çalışıyor. Bu süreç boyunca hastaların evden çıkmaması gerektiğinin altını çizerek önemine değinelim.

    YanıtlaSil
  3. Uyarı
    Destek tedavisi hastanın ihtiyacına göre değişiklik gösterebilir. Örneğin hastanın yüksek tansiyonu varsa sıvı takviyesi, solunum güçlüğü çekiyorsa solunum cihazına bağlanma gibi farklı destek tedavileri uygulanır.

    YanıtlaSil
  4. Sağlık durumu kötü olan hastalar ise hastane içerisindeki Koronavirüs servislerinde özenle tedavi ediliyor.

    YanıtlaSil
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?