MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Koronavirüse Yakalanan Ne Yapmalı

Koronavirüse Yakalanan Hasta Ne Yapmalı? Sağlık Bakanlığı

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Koronavirüse Yakalanan Ne Yapmalı

21 Eylül 2020 Pazartesi

Koronavirüse Yakalanan Hasta Ne Yapmalı?

                   Eğer Koronavirüse yakalandığınızdan şüpheleniyorsanız hemen en yakın sağlık kuruluşuna gidip test yaptırmanız gerekmektedir. Testin sonucunda pozitif olduğunu öğrendiyseniz, hastanede size gerekli tedavi yapılacaktır. Çok hastanın ayakta geçirdiği koran virüsü eğer siz de hafif şekilde hatta atıyorsanız muhtemelen hastanedeki yetkililer size evinize gidip kendinizi karantina altında almanızı tavsiye edecektir. Aslında eğer ayakta geçiren hastalar arasında iseniz evinizde kalmanız hastanede tedavi görmenizden daha iyidir.

Koronavirüse Yakalanan Hasta Ne Yapmalı?
Koronavirüs Hastaları

          Sağlık çalışanları evinizde olduğunuzdan emin olmak için sizi düzenli olarak kontrole geleceklerdir. Evde Koronavirüs iyileşme sürecinin esnasında neler yapmamız gerektiğini araştırarak size bu yazımızda sunduk.

               Enfekte olduğunuz sırada herhangi bir insanla temas ettiyseniz o insanları arayıp haber vermeniz, temasta bulunduğunuz insanların hayatı için oldukça önemli. Unutmayın ki Koronavirüs utanılması gereken bir hastalık değil. Koronavirüsü kapmak hastanın suçu da değildir. Maalesef ne kadar dikkat etsek de gözümüzle göremediğimiz bu hastalığı kapmak oldukça kolay olduğu için her biriniz birer müstakbel Koronavirüs hastası konumundasınız. Temasta bulunduğunuz kişilere haber verdikten sonra evinizde sizden başka yaşayan insanlar varsa onların da test yapması için hastaneye gitmesi gerekmektedir. Eğer evinizde yaşayan insanlarda negatif sonuç çıktıysa sizin Koronavirüsü onlara bulaştırmadan hastalığı atlattığınızı oldukça önemli.  

              Eğer evinizde yaşayan insanlarla aynı odayı paylaşıyorsanız odalarınızı ayırmanızı, evde kullanılan bardak, çatal, bıçak gibi eşyaların da ayrılmasını; havluların kaldırılıp tek kullanımlık peçeteler ile değiştirilmesini sağlamalısınız. Hasta bireyin temas ettiği alanlar gün içinde en az 2 kere önce sabun sonra da seyreltilmiş çamaşır suyu ile temizlenmesi gerekmektedir. Hastanın kullandığı çatal, bıçak, tabak gibi eşyalar yüksek ısıda yıkanmalıdır. Hasta ile herhangi bir eşya paylaşılmamalı, hastanın enfekte süresi geçinceye kadar birebir temasta bulunmamalıdır. Olabildiğince hasta ile aynı odada bulunmamamız gerekmekte, eğer hasta ile aynı odada bulunmak zorundaysanız da hem hastanın hem de hastanın yanında bulunan insanların mutlaka maske kullanarak iletişime geçmeleri gerekmektedir. Hastalığınızın geçtiğini, artık enfekte olan grupta olmadığınızı sağlık kurumları tarafında yapılan test ile öğrenmeden bu gibi tedbirleri bırakmamalısınız.


-- 
---
Akblog.NET
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
  1. Dikkat
    Hasta bireyin temas ettiği alanlar gün içinde en az 2 kere önce sabun sonra da seyreltilmiş çamaşır suyu ile temizlenmesi gerekmektedir.

    YanıtlaSil
  2. ÖNEMLİ
    Temasta bulunduğunuz kişilere haber verdikten sonra evinizde sizden başka yaşayan insanlar varsa onların da test yapması için hastaneye gitmesi gerekmektedir. Eğer evinizde yaşayan insanlarda negatif sonuç çıktıysa sizin Koronavirüsü onlara bulaştırmadan hastalığı atlamanız oldukça önemlidir.

    YanıtlaSil
  3. UYARI
    Hastalığınızın geçtiğini, artık enfekte olan grupta olmadığınızı sağlık kurumları tarafında yapılan test ile öğrenmeden bu gibi tedbirleri bırakmamalısınız.

    YanıtlaSil
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?