MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

SEO Uyumlu Web Tasarım Site Yapmak

SEO Uyumlu Web Tasarım Site Nasıl Yapılır?

Ak Blog SEO
4349759590016280108

SEO Uyumlu Web Tasarım Site Yapmak

4 Eylül 2020 Cuma

SEO Uyumlu Web Tasarım Site Yapmak

Bu konumuzda sizlere 10 Adımda İyi Bir Web Site İçeriği Oluşturmanın yararları konusuna değineceğiz. Sitelerimize ziyaretçi nasıl çekebiliriz yani web sitemizin hitlerini nasıl arttırırız. Özellikle SEO açısından neler yapabiliriz. Nasıl bir kazanç sağlayabiliriz sitelerimizde gibi bir çok sorunuza cevaplar verelim.
Sitelerinizin içeriğini geliştirmenin yollarını mı arıyorsunuz? Potansiyel ziyaretçilerinizi bulmanıza ve sitede uzun süre vakit geçirmelerine yardımcı olacak muhteşem içerikler oluşturmak istiyorum ama nasıl yapabilirim? Gibi bir çok başlıkların yanı sıra aşağıda sizler için sıraladığımız konu alt başlıklarının yararınıza olacağını düşünüyoruz. Konumuzun sitenizin içeriğine göre doğru yöntemler sayesinde iyi bir içerik, kaliteli ziyaretçiler ve sitenizi SEO alanında da çok daha iyi bir noktaya getirmeye dair sizler için hazırladığımız bilgileri okumaya ne dersiniz. Konumuzun yararlı olması dileğiyle başlangıcı yapalım artık.
SEO Uyumlu Web Tasarım Site Yapmak
Web SEO Tasarım

Konu Alt Başlıklarımız:

  • Rakiplerinizin İçeriğini Analiz Ederek Siteniz ile Karşılaştırın
  • Sitenize Yönelik Hedef Kitlenizi Belirleyin
  • Sitenizin Anahtar Kelime Araştırmasını Yapın
  • Sitenize Alıntılar Yapın/Kaynaklardan Faydalanın
  • Sitenizde Harekete Geçirici Mesajlar Verin
  • İçerik Dönüşümlerinizi Takip Edin
  • Makale içerik Yazım ve Dil Bilgisine Dikkat Edin
  • SEO Optimizasyonunu Sağlayın
  • Sitenizin İçeriklerini Görsel ve Video ile Destekleyin
  • Siteniz Daima Güncel Olun
Şimdi sizlere yukarıdaki konu başlıklarını tek tek özet halinde açıklayalım.

1. Web Sitenizin İçeriğine Göre Rakiplerinizin İçeriğini Analiz Edin:

Rakiplerinizden her zaman farkınız olmalı ve oluşturacağınız sitenizde içerikler rakiplerinizin içeriğine benzer olmamasına özen gösteriniz. Ziyaretçilerin sizi tercih etmeleri için Google veritabanına aynı içerik gönderirseniz dikkate alınmazsınız ve ziyaretçilerin gözünde bir farkınızın olması gerekir. Bunun için rakiplerinizin içeriğini araştırarak sitelerinize düzenlemeler yapmalısınız. Bu işlemi yaparken iyi bir analiz yapmanız gerektiğinin farkında olmalısınız.

2. Web Sitenizin Hedef Kitlesini Belirleyin:

Ziyaretçilerinizin sizi değil sizlerin onları anlamaya çalışmanız gerekir. Yani onlar gibi düşünmek zorundasınız. Klişe bir kelime ile empati kurun. Ziyaretçilerinizden yada online müşterilerinizden gelen şikayetleri veya önerileri kesinlikle dikkate almanız gerekir. Hedef kitleyi tutmak istiyorsanız bunu yapmak zorundasınız ve hedef kitlenize hitap ederek onların okuyabileceği konulara yönelmelisiniz. Bu anlamda konuları veya konu içeriklerini iyi analiz etmeli. Google trends takip ederek ziyaretçilerin neleri aradıklarına bakmalısınız. Müşterileri yakalamanın bir diğer yolu ve tavsiyemiz bunu iyice değerlendirmeniz. Google 'ın ücretsiz araçlarından Adwords hedef kitle belirleyebilir ve  benzersiz bir hizmeti sayesinde değerlendirmede çok etkili bir araç olduğunu söyleyebiliriz.

3. Web Sitenize Yönelik Anahtar Kelime Araştırması Yapın:

Siteleriniz de oluşturacağınız içerik kapsamına göre anahtar kelime yoğunluğuna göre uygun anahtar kelimelere muhakkak yer vermelisiniz. Bu işlemi yaparken aşırıya kaçmadan doğru olarak yapmanızda yarar sağlamak sizin elinizde. Konu içeriğinizi anahtar kelimeler ile kısıtlamayın, dolu dolu içerik yazarak anahtar kelimelerinizi öne çıkarmak için nokta atışı ile belirtin.

4. Sitenizin İçeriğine Göre Alıntılar Yapın/Kaynaklardan Yararlanın:

Kaynağı güvenilir olarak gördüğünüz web sitelerinin kaynaklarından yararlanabilirsiniz, bunun yanı sıra konu içeriğinizi zenginleştirmek için videolardan alıntılar yapabilirsiniz. Görsel medya (fotoğraflar, resimler vs...) sunumlarını yaparak konularınızı dikkat çekici hale getirmeniz gerekir.

5. Web Sitenizde Harekete Geçirici Mesajlar Verin:

Konularınıza giriş yaparken ve konunuzun son kısmına kadar anlatmak istediğiniz içeriği hikayeleştirin. Ziyaretçilerin okuması adına tekrar tekrar aynı kelimeleri kullanmamaya özen gösterin. Konu içeriğinde geçen her bir paragraf çok önemlidir. Konunuzun ilk kısmında ziyaretçi cümlelerinizden birşey anlamaması durumda sitenizden çıkması an meselesi. Unutmayın harekete geçirici mesajlar ile başlangıç yapmanız sitenizi diğer sitelerden benzersiz kılan bir özellik olacaktır.

6. Web Site İçerik Dönüşümünü Takip Edin:

İnternet kullanıcılarının web sayfanıza girdiği gibi web sitenizde ne kadar süre kaldığı da önemli. Eğer ziyaretçileriniz açtığınız konular arasında dolaşım halinde ise yani diğer konularınıza da göz atıyorsa buradan çıkaracağımız anlam; dikkat çekici içerikler ile ziyaretçilerin beğenisi haline geldiğiniz.  

7. Web Sitenizin Yazım ve Dil Bilgisine Dikkat Edin:

Dil bilgisi kuralları çok önemli değil ama amacımız ziyaretçileri sitemizde kalmasını sağlamaya yönelik ise, işte o zaman önemlidir. Özet olarak değer verirsen değer alırsın. Dil kuralları günlük hayatta dikkat çekici olmayan bir konu gibi görünebilir ancak internet dilinde yazacağınız her türlü içerik için açıklayıcı olmanız ve noktalama işaretleri vs.. dikkat etmeniz size şüphesiz büyük bir fayda sağlayacaktır.

8. Web Sitelerinizde SEO Optimizasyonunu Sağlayın:

En önemli noktalardan biri de şüphesiz sitelerimizin SEO optimizasyonunu sağlamak. Her site için kesinlikle şunu açıkça ifade edebiliriz. Bir sitenin olmazsa olmazlarındandır optimize işlemleri. İnternet üzerinde yapacağınız araştırma sonucunda önünüze Google tarafından yüzlerce SEO Dokümanları çıkmaktadır.
Google Arama Kısmına: SEO Dokümanları yazarak veya sitemizdeki SEO Eğitimleri Dokümanları konusuna göz atarak bu alanda kendinizi geliştirebilirsiniz.

9. Sitenizde Konu İçeriklerini Görsel ve Video ile Destekleyin:

Sitenizde açtığınız her bir konu başlık içeriğin zengin olması size pozitif etkileri olacaktır. Görseller, resimler videolar, başka sitelerden alıntılar yaparak veya konuyla ilgili önemli düşünürlerin sözlerini ekleyerek bir düğün veya şölen haline getirmeniz gerekir sitenizi.

10. Web Sitelerinizi Daima Güncel Tutmaya Çalışın:

Yazıyı yazdıktan sonra, belli zaman aralıklarıyla yazıyı güncellemek, güncel kalmak önemlidir. Yorum kısmının açık olması ve ziyaretçilerin yorum yazması güncel kalmaya fayda sağlayacaktır.

Özet: Doğal olun, oyunu kuralına göre oynayın. Arama motorları için değil insanlara faydalı olmak için içerik oluşturun.

Makale Editörü: Hüseyin AKTAŞ | Akblog.NET


-- 
---
Akblog.NET
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
  1. Konuya dair sormak istediklerinizi yorum olarak iletebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  2. Konu başlıkları ve başlıklara ait açıklamalar konuda verilmiştir.
    SEO Uyumlu Web Tasarım Site Yapmak

    Rakiplerinizin İçeriğini Analiz Ederek Siteniz ile Karşılaştırın
    Sitenize Yönelik Hedef Kitlenizi Belirleyin
    Sitenizin Anahtar Kelime Araştırmasını Yapın
    Sitenize Alıntılar Yapın/Kaynaklardan Faydalanın
    Sitenizde Harekete Geçirici Mesajlar Verin
    İçerik Dönüşümlerinizi Takip Edin
    Makale içerik Yazım ve Dil Bilgisine Dikkat Edin
    SEO Optimizasyonunu Sağlayın
    Sitenizin İçeriklerini Görsel ve Video ile Destekleyin
    Siteniz Daima Güncel Olun

    YanıtlaSil
  3. SEO konularına dair sitemizde arama kısmından SEO kelimesini aratarak konulara erişebilirsiniz.
    https://www.akblog.net/search/label/SEO

    YanıtlaSil
  4. Google Arama Kısmına: SEO Dokümanları yazarak veya sitemizdeki SEO Eğitimleri Dokümanları konusuna göz atarak bu alanda kendinizi geliştirebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  5. bu konuda çok zayıfım keşke biri Allah rızası için yapsa sitelerimde bu işleri :)))
    güzel yazıydı bilgi verici

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz icin teşekkür ederim.
      Çok zor olmasa gerek. Sitenizin adresi verebilir misiniz? Blogger tabanlı mı?

      Sil
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?