MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

SEO Nedir? Nasıl Yapılır?

SEO Nedir? Nasıl Yapılır? SEO Öğrenin. Okuyun.

Ak Blog SEO
4349759590016280108

SEO Nedir? Nasıl Yapılır?

7 Ekim 2020 Çarşamba

SEO Nedir? Nasıl Yapılır?

SEO kelimesi İngilizce kelimelerden türetilmiştir. SEO’nun açılımı “Search Engine Optimization” yani Türkçe adıyla “Arama Motoru Optimizasyonu” olarak bilinir. Belli başlı kurallar yerine getirildiğinde, kelimeler doğru bir şekilde yazıldığında Google arama motorları sitenizi doğru bir şekilde algılar ve sizi tanımaya başlar. Diğer bir deyişle arama motorları sizi üst kısımlarda çıkarmayı sağlayacaktır. Bu yazımızda SEO nedir? Nasıl yapılır? Sorusunun cevabını vermeye ve açıklamaya çalışacağız.

SEO Nedir? Nasıl Yapılır?
SEO Nedir?

SEO çalışmasına baktığımızda internette arama motorlarında doğru kelimelerin kullanılarak İnternet üzerinde çığ gibi büyüyen alışveriş odaklı bir e-ticaret yaşanmaktadır. Bir internet sitesi kurup web sitenizi gerekli bir şekilde hazırladıktan sonra sanal ortamda artık bir mağazanız oluyor. Her şey tamamlanmışken siteniz üzerinden nasıl bir kazanç sağlayacaksınız? Sanal mağazanızı kurduktan sonra her şeye yeniden başlıyorsunuz. Bu adıma kadar her şey tamam. Şimdi ne yapacaksınız? İnternetin ziyaretçisi internetten gelir. Bunu asla unutmayın. SEO nedir? Nasıl yapılır? Sorusuna cevap bulmak burada devreye giriyor. İnternet siteniz kurulduktan sonra kullanıcıların sitenize girmesi büyük önem teşkil eder. Bu da ancak ve ancak kaliteli bir SEO çalışmasıyla gerçekleşmektedir. Sitenize gelen ziyaretçiler, aslında sizin potansiyel müşteri adaylarınızdır. Müşteri kazanmak için kaliteli bir SEO hizmeti almanız gerekmektedir.

Günümüzde en fazla kullanılan arama motoru Google’dir. Google’ın önceliği her zaman kaliteli ve popüler olan siteleri ön plana çıkarmaktır. Kalite için kastedilen konu sitenin içindeki optimizasyonlardır. Popülerlik konusu ise site dışında olan çalışmalardır. SEO Nedir? Nasıl yapılır? Sorusu da tam olarak burada işe yarar. Site çalışmasının genel olarak planlama ve ön hazırlıkları vardır. Analizler doğru yapılırsa ileriki projeler de daima başarıya ulaşır.

Site İçi SEO Tanımı

SEO konusunda site içi SEO tanımı önemli bir yer tutmaktadır. Arama motorları sitelerdeki kuralları baz alarak sitelere “kalite puanı” olarak adlandırılan puanlar vermektedir. Kalite puanlarının içeriğinde web sitesi sahiplerinin sitelerinin genelinde kullandıkları görseller, metinler, kod yapısı, kullanılan ara yüz olmakla birlikte; arama motoru etiketi de kalite puanını etkilemektedir. Site içi optimizasyonunun kontrolü aslında kullanıcılara ne kadar yararlı olduğumuzu arama motorlarına kanıtlamaktır.

Metin ve Görsel İçerik Optimizasyonu

Web sitesi sahiplerinin içeriğinde kullandığı metinlerin kendine özgü ve site ziyaretçilerine keyif veren bir akışta olması gerekmektedir. Metin ve görsel içerik optimizasyonu da tam olarak bu demektir. Site sahiplerinin site için hazırladığı yazıların kalitesi ve doğallığı ziyaretçiler için daha önemlidir. Çünkü yazılar ne kadar doğal olursa ve kaliteli olursa okuyucular daha çok zevk alarak okuyacaktır. Site içinde kullanılan görsellerde en az yazı içeriği kadar önem taşımaktadır. Site içinde kullanılan fotoğraflar özgün ve kaliteli olması sitenizin puanını yükseltecek ve daha samimi bir ortam oluşturacaktır.

 


-- 
---
Akblog.NET
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
  1. Sizlere bu konumuzda SEO üzerine temel bilgilere değindik.

    YanıtlaSil
  2. Bu konumuzda sadece temel olarak SEO üzerine mantığını anlatmaya çalıştık. Sitemizde daha önce SEO üzerine yüzlerce konular açıldı. Arama butonunu kullanarak SEO ya dair doküman veya eğitimlere ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. Konuya dair sorularınızı konu altına yazabilirsiniz.

    YanıtlaSil
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?