MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Wordpress SEO Ayarları

Wordpress SEO Ayarları Nasıl Yapılır? SEO Eğitimleri

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Wordpress SEO Ayarları

12 Ekim 2020 Pazartesi

Wordpress SEO Ayarları Yapmak

Sitenizi her şekliyle çok iyi bir şekilde tamamladınız, her şey hazırlandı ve artık ziyaretçilerin sitenize gelmesini bekliyorsunuz. Sitenize ziyaretçiler gelmedikten sonra, Web sitenizdeki her şey harika olsa da bunun size geri bildirimi olmayacaktır.

Wordpress SEO Ayarları
Wordpress SEO Ayarları

Öncelikle web sitenize ziyaretçilerin gelebilmesi için, sitenizin arama motorları tarafından tanınması gerekiyor. Sitenizin arama motorları tarafından tanınması için de sitenizin gerçekten kullanıcılar için faydalı olmasına, faydalı bilgiler içermesine ihtiyacı vardır. Arama motorlarına “benim sitem çok iyi” demenin ve onları ikna etme olayına SEO denir. Bu yazıda WordPress SEO ayarları hakkında 6 ana başlık hazırladık. Öncelikle sayfanızın WordPress tabanlı olması önem arz etmektedir. Şimdi WordPress SEO ayarları hakkında derlenen bilgileri 6 adımda SEO uyumlu hale getirme yöntemlerinden bahsedeceğiz:

Web Sitenizin Performansını ve Hızını İyileştirin

Web sitenizin Performansı ve hızını iyileştirmeniz WordPress SEO ayarları’nın ilk adımıdır. Web Sitenizin hız yüksekliği oldukça önemli bir kriterdir. Sitenizin performans hızı istenilen seviyenin altındaysa, arama motorları sitenize eksi puan vererek sitenizi alt sıralamalara indirir. Yapılan bir araştırmada ziyaretçilerin %47’si herhangi bir web sitesinin yüklenme hızının 2 saniyeyi geçmesini istemediğini tespit etmiştir. Ayrıca Ziyaretçilerin %40’ı yüklenme durumunun 3 saniyeden fazla süren web sitelerini hemen terk ettiklerini tespit etmişlerdir. Yani sonuç olarak hemen çıkma oranı yavaş açılan sitelerde daha yaygındır.

Doğru Temayı Seçin

Tarayıcı uyumlu tema seçmek sizi arama motorları tarafından üst seviyeye çıkarmaktadır. Günümüzde telefonlardan daha çok web sitelerine giriş yapılmaktadır. Dolayısıyla WordPress SEO ayarları için web sitenizdeki temanın mobil uyumlu olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir.

SSL Eklemek

Web sitenize SSL sertifikası eklemek, WordPress SEO ayarları için sitenizin kullanıcılara güven vermesini sağlamaktadır. Uygun temayı seçtikten sonra 3. Sırada SSL eklemenin de önemli olduğunu bilmeniz gerekir. SSL’nin açılımı Secure Sockets Layer olarak bilinmektedir. Sitenize SSL sertifikası eklemek güven açısından oldukça önemli bir unsurdur. Bunun nedeni de sitenize SSL sertifikası eklemeniz, ziyaretçilerin siteyle güvenli bir veri alışverişini sağlamasıdır. Ayrıca SSL sertifikası, verilerin şifrelenerek iletilmesini sağlayarak, veriler kötü niyetli kullanıcılar tarafından okunamaz, kopyalamaz ve son olarak değiştirilemez. Kullanıcıların gireceği bilgiler ve kredi kartı bilgileri güvenli bir şekilde iletilmektedir.

Link Yapısı (URL) SEO Dostudur

URL, sitenizin içeriğinde bulunan her şeyin adres uzantılarına verilen isimdir. URL, WordPress SEO ayarları’nın en çok kullanılan kısmıdır. Google gibi arama motorları, kelime üzerinden tavsiyede bulunarak, web sitelerindeki URL uzantılarını taramaktadır. Son olarak en çok anahtar kelime içeren siteyi eşleştirerek en önceliği o siteye verir ve o siteyi üst sıraya koyar. WordPress SEO ayarları link yapısını oluşturmak ve sitenin URL’sini düzenlemek için WordPress paneli üzerinden Ayarlar>Kalıcı Bağlantılar adımlarından sonra Yazı ismi seçeneğini tıklayın. Sonuç olarak “Değişiklikleri kaydet” butonuna tıkladığınızda sayfa başlığınız URL’ye çevrilir. URL’nin SEO uyumlu olması için:

  • -        Kelimelerin arasını – ile ayırın
  • -        URL çok uzun ve karmaşık olmamalı
  • -        Sayfanın açıklama kısmı ve URL birbirine uyumlu olmalı
  • -        “_” iki kelimeyi birleştirir. Dolayısıyla _ kullanmayın.

Google Araçlarından Faydalanmak

 

SEO çalışmalarınızı takip etmek ve çalışmalarınızın güçlendirilmesi için WordPress SEO ayarları için kullanmanızı önerdiğimiz Google araçları:

  • -        Google Adwors
  • -        Google Alerts
  • -        Google Analytics
  • -        Google Search Console
  • -        Google Pagespeed Insights

Orijinal İçerikler Yazmak

Son olarak WordPress SEO ayarları orijinal içerikler kullanmanız konusunda önemli bir noktadır. Ziyaretçiler bir sitede kalite ve orijinallik ararlar. Sitenizi ziyaret edecek kullanıcıların ihtiyaçlarını göz önünde bulundurun ve yazılarınızda gereksiz cümlelere yer vermeyin. İçeriklerinizin kendi cümlelerinizden oluştuğuna dikkat edin. Çünkü arama motorları kopyalanmış içerikleri tespit ederek sitenize ban atabilirler. İçeriklerinizde kopya olup olmadığını bazı uygulamalar sayesinde bulabilirsiniz. Bu araçlardan biri COPYSCAPE uygulamasıdır. 


-- 
---
Akblog.NET
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
  1. Bu konumuzda sizlere Wordpress SEO ayarlarına yönelik temel bilgiler vermeye çalıştık.
    Yararlı olması dileğiyle..

    YanıtlaSil
  2. ÖNEMLİ
    Konuda da belirttiğimiz gibi: Orijinal İçerikler Yazmak Son olarak WordPress SEO ayarları özgün içerikler kullanmanız konusunda önemli bir noktadır. Ziyaretçiler bir sitede kalite ve orjinallik ararlar.

    YanıtlaSil
  3. EK BİLGİ
    SEO çalışmalarınızı takip etmek ve çalışmalarınızın güçlendirilmesi için WordPress SEO ayarları için kullanmanızı önerdiğimiz Google araçları:

    - Google Adwors
    - Google Alerts
    - Google Analytics
    - Google Search Console
    - Google Pagespeed Insights

    YanıtlaSil
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?