MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Instagram Mağazası Nasıl Açılır

Instagram’da Mağazası Nasıl Açılır Yapılır? Instagram Mağaza Açma yolları yönte…

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Instagram Mağazası Nasıl Açılır

13 Ocak 2022 Perşembe

İnstagram’da Mağazası Nasıl Açılır Yapılır

Günlük hayatımızın vazgeçilmez uygulamalarından biri olan Instagram’dan ürün satmak isteyenler, kendi web sitelerine göre çok daha fazla müşteriye bu platform aracılığı ile ulaşabilmektedir. Instagram’ın her geçen gün kendini güncellemesi ve bu alandaki yenilikleri sayesinde satış yapan markaların keşfet, ürün listeleme ve ürün etiketleme gibi özellikleri sayesinde müşterilerine ulaşmasında kolaylık sağlamaktadır. Platformun mağaza özelliği ile ürünleri katalog halinde sergileyebilir, fiyat ve özellikleri ekleyebilirsiniz. Hesabınızdan yapacağınız paylaşımlarda ürün etiketleme özelliğini kullanarak, o ürünü arayanların karşısına mağazanızı çıkarabilirsiniz.
İnstagram’da Mağazası Nasıl Açılır Yapılır
İnstagram’da Mağaza
Instagram butik mağazaları, Instagram’da ürün veya hizmet satmak isteyen her marka için büyük bir fırsat oluşturmaktadır. Mağaza özelliği ile markalar, profilleri aracılığıyla ürünlerinin bir listesini oluşturabilir ve ürün keşfetme gibi fırsatlardan yararlanabilir. Müşterilerin ürün hakkında ayrıntılı bilgi almak için iletişime geçme gibi bir zahmete girmesine gerek kalmadan tüm özellikleri mağaza sayfasından gösterebilirsiniz. Fotoğraf paylaşımlarınızda yer alan ürünleri “Ürün etiketle” özelliği ile belirtmeniz, platform üzerinde arama yapan kişilerin, ürünlerinizi daha kolay bulunabilmesine yardımcı olacaktır.

Instagram’da Butik Açmak Nedir?

Instagram’da butik açma, maliyetsiz ve web sitesi olmadan satış yapmak isteyen tüm işletme ve kişilerin tercih ettiği bir özelliktir. Butik mağaza sahipleri, pazarlamak ya da tanıtılmak istenilen ürün ve hizmeti “Mağazaya Göz At”, “Editörlerin Seçtiklerini Gör”, “Kılavuzları Keşfet” ve “Mağaza Koleksiyonları” gibi özellikleri kullanarak, müşterilerinin ürünlerini keşfetmeleri için kolaylaştırılmış bir yol sunmaktadır.
Instagram’da butik açmak kolaylık yönü ile de kullanıcıları kendisine çekiyor. Bu platformda hesabınızı oluşturup gerekli imaj ve görsel çalışmalarını tamamladıktan sonra satış yapmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca müşteriler ile özel mesaj gibi sistemler ile öneri, talep ve iade şartları gibi konularda bilgi alışverişini hızlı bir şekilde tamamlanabilirsiniz. Butik hesapların mesaj yoluyla kolaylıkla ulaşılabilir olması müşterilerin tercihinin bu yönde olmasını sağlamaktadır.

Instagram’da Butik Açma Nasıl Yapılır?

Instagram’da butik açma, standart bir kullanıcı hesabı oluşturma adımları benzerlik göstermektedir. Mağazanızın açılışı tamamlandıktan sonra başarıya ulaşabilmek için, butik hesabınızın daha profesyonel bir görünüme sahip olması için tasarım ve içerik ile güven vermeniz gerekecektir. Hesabı oluşturduktan sonra ürün veya hizmetler tanıtılmaya başlanabilir ve kullanıcıların özel mesaj yolu ile iletişime geçmesi talep edilebilir. Hesabınızın genel tasarımının içeriğinize uygun olması müşterilerin sizin hakkında daha olumlu bir izlenime sahip olmasını sağlıyor.

Instagram’da butik açmak için yapmanız gerekenler Nelerdir?

Kayıt olma işlemi bittikten sonra profil penceresinde “profili düzenleyin” butonuna tıklayın.
Butik hesabınızın isim ve kullanıcı adını seçin.
İşletmenize ait profil resmini seçin.
Sayfanızın amacını ve hizmetlerini açıklayan bir biyografi yazısı ekleyin.
Sağ üstteki tik işareti ile kaydolun ve butik sayfanız artık satışa hazır!
Instagram’da Butik Açmak İçin Şirket Kurmak Gerekli mi?
Instagram’da butik sayfası oluşturmak için bir şirket açmanız gerekmiyor. Ancak bu durum yaptığınız satışlarda oluşacak vergilerden sizi muaf tutmaz. Vergi daireleri tarafından yapılan denetimlerde butik hesabınızda yapılan satışlar incelenir ve geçmişe yönelik satışlarınızdan da vergi borcunuz çıkabilir. Bu tür durumlarda sorun yaşamamak için şirket açılışı yapmanız faydalı olacaktır.

Kargo anlaşmaları, firmaların satış süreçlerindeki önceliklerinden biri. Firmalar, “kapıda ödeme” gibi önemli artılar için şirket açılışına ihtiyaç duyuyor. Instagram üzerinden kıyafet satışı gibi faaliyetlerde kullanıcılar ağırlıklı olarak kapıda ödeme talep ediyor ve bu hizmetin sağlanma durumuna göre firmaya olan güvenleri artıyor. Müşteri memnuniyeti, yüksek rekabetin olduğu bu alanda oldukça önemli. Bu durum, müşteri sayısının artması veya azalmasında oldukça etkili oluyor.

Instagram Satışlarında Vergi Durumu

Ülkemizdeki vergi düzenlemeleri gereği yapılan her ticari faaliyette vergi ödenmesi zorunludur. Bu durum instagram satışlarının da vergilenmesini gerektirir. Kurumsal firmaların kendi internet siteleri üzerinden yaptıkları satışlarda ya da pazaryerlerindeki satışlarda fatura kesme zorunluluğu bulunuyor. Ancak henüz instagram satışlarında bu zorunluluk bulunmuyor. Bu sebeple butik hesap sahipleri, satışlardaki vergi mükellefiyetlerini kendileri takip etmelidir. Yüksek oranla muhasebecilerden destek alan butik hesap sahiplerinin bu tür resmi kayıtları tutması ve yaptırım gerektirecek durumlardan kaçınması gerekir.

Instagram’da Butik Açma Maliyeti Nedir?

Instagram’da butik hesabı açma, üyelik ve mağaza sayfası için herhangi bir ücret talep edilmiyor.

İnstagram’da Butik Açma Aşamaları Nelerdir?

Instagram’a kayıt olduktan sonra profile girip “profili düzenle” butonuna basmanız gerekiyor. Bu alanda kullanıcı adı, butik işletme adı, biyografi ve profil resminizi belirleyerek hesabınızı açabilirsiniz.

Tedarikçileri Nasıl ve Nereden Bulurum?

Satılan her ürünün tedarikçisi farklı bölgelerdedir. Bu sebeple ürününüzün genel merkez piyasasını bulup oradan tedarikçiler ile anlaşabilirsiniz. Burada firmanın zamanında ve kaliteli ürün teslimi yapmasına dikkat etmelisiniz.


Kaynak: shop alm
--
---
akblog.net
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
  1. Instagram’da Butik Açmak Nedir?
    Instagram’da butik açma, maliyetsiz ve web sitesi olmadan satış yapmak isteyen tüm işletme ve kişilerin tercih ettiği bir özelliktir.

    YanıtlaSil
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?