MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Güncel SEO Eğitimleri Dokümanı

Güncel SEO Eğitimleri Dokümanları - SEO Nasıl Öğrenilir Öğrenirim? SEO Sırları …

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Güncel SEO Eğitimleri Dokümanı

1 Şubat 2022 Salı

2022 Güncel SEO Eğitimleri Eğitimi Dokümanları

SEO eğitimleri ve dökümanları ile ilgili sizlere 2022 yılına özel olarak SEO Eğitimleri konusunu açmayı düşündük. Bilişim Teknolojilerinin adresi olan Akblog.net 2007 yılından itibaren bilişim, internet teknolojileri ve yazılım alanının yanı sıra SEO eğitimleri dökümanları konusunda yüzlerce makaleler yazarak günümüze kadar hizmet vermeye çalıştık. Sitemizin üst kısmında Eğitimler sekmesinde yer alan menülerdeki SEO bağlantısına tıklayarak, daha öncesinde açtığımız SEO konularına ulaşabilirsiniz. Açmış olduğumuz bu konu sizlere SEO alanında rehber niteliğindeki bir yazı olacağını düşünüyoruz. SEO eğitimlerine yönelik nasıl bir çalışma içerisinde olmanız gerektiğini veya kafa karıştırıcı olmaksızın daha iyi bir çalışmayı nasıl yapmanız gerektiği bilgisi verdik konumuzda.
2022 Güncel SEO Eğitimleri
2022 Güncel SEO Eğitimleri
Konuya dair sormak istediklerinizi yorum bölümünden yazabilirsiniz. SEO eğitimleri alanında profesyonel destek hizmetleri almak isteyen kişi veya kurumlar için, akblog.net sitesi olarak SEO Danışmanlık Hizmetleri verdiğimizi ayrıca belirtmek isteriz. 

Neden SEO Öğrenmeliyim?

Sorumuz gayet açık. Neden SEO öğrenmelisiniz? SEO ne işinize yarayacaktır? SEO eğitimlerini aldıktan sonra veya bu alanda kendinizi geliştirdikten sonra nasıl bir hayat sizi beklemektedir? Sorularına kısaca ve özet olarak cevaplar verelim.
  • SEO son  ciddî bir pazar payıdır. 21. Yüzyılda olduğumuzu düşünür isek, global ağ dünyasının artık neredeyse her şeyin online olarak yapıldığını görüyoruz.
  • SEO'da kendilerini geliştiren kişiler, ciddi anlamda çok iyi kazançlar sağlayabilmektedirler.
  • SEO ajanslarının SEO alanında bilgisi olan arkadaşlara daima ihtiyaç duyacaklarını ayrıca belirterek önemine değinmek isteriz.
  • Online olarak ürün satışı yapmak istiyorsunuz. Müşterilere ihtiyacınız vardır. Bu noktada SEO bilginiz devreye girmeli. Bunun en profesyonel yolu kurumsal bir SEO çalışması ile gerçekleştirebilirsiniz.
  • Bir şirketin veya kurumun ürünlerini dijital dünyada tanıtmanın en iyi ve kalıcı yöntemlerden biride SEO ile gerçekleştirilir.
Yukarıda maddeler halinde yazmış olduğumuz SEO eğitimlerinin önemine dair başlıkları veya soruların cevabını arttırabiliriz. Konumuza giriş yaparken belirttiğimiz gibi elimizden geldiğince kısa ve özet cümleler ile açıklama yapmaya çalıştık. 

SEO Konuları Eğitim Başlıkları

Bu kısımdan sizlere SEO çalışmalarına veya SEO'yu öğrenmek üzere nasıl bir strateji içerisinde olmanız gerektiğine yönelik bilgiler verelim. Birçoğu arkadaşımız SEO sektörünü son derece karmaşık olarak görüyordur. Bu konudaki yakınmaları gayet doğaldır. Sizler için bu başladığımızda adım adım nasıl bir SEO stratejileri içerisinde olmanız gerektiğine yönelik, aşağıda başlıklar halinde bilgiler verdik. Burada bilmeniz gereken çok önemli bir noktaya değinmek istiyoruz. Hangi iş olursa olsun bakış açınız daima onlar yaptılar ise, ben neden yapmayayım düşüncesi üzerine olmalı. Çok daha önemli bir hususa ayrıca değinelim. Herkes SEO'yu zaten öğrenmiş ve ben onları yani rakipleri bu saatten sonra istesemde onları geçemem veya asla onlara yetişemem düşüncesi ile kesinlikle kendinizi boğmayın. Kararınızı verdikten sonra yapacağınız her bir ufak çalışma sizlere kesinlikle ileride pozitif bir etkisi olacaktır. Burada bilmeniz gereken önemli bir kıstas ise;  edindiğiniz her türlü bilgiyi, kesinlikle ücretsiz bile olsa kendinize ait bir web siteniz olmalı ve edindiğiniz her türlü bilgilerinizi sitenize yüklemeniz veya kaydetmeniz gerekir. Özet olarak her türlü dökümanları sitenizde yayına alıp dijital ortama taşıyarak daima online anlık bir not defteriniz olsun. Her zaman istediğiniz anda SEO dökümanlarınıza ulaşabileceksiniz. Elbette bunu sadece SEO olarak düşünmüyoruz. Farklı bütün işlerinizde de bu şekilde bir çalışma içerisinde olursanız, başarılı olma ihtimali çok da yüksek olacağından emin olabilirsiniz. 
Şimdi sizlere seo eğitim başlıklarını maddeler halinde yazalım.

SEO Sırları Nelerdir Nedir?

Emek verilmeden başarılı olmak neredeyse imkânsızdır. Söz konusu özellikle SEO olunca kesinlikle emek verilmesi gerekir. Yani gayret göstermeksizin başarılı olma düşüncesi, söz konusu bile olamaz. Bu sadece seo ile ilgili bir durum olmayıp her alanda da geçerli bir durumdur. Yaptığınız her bir çalışma kesinlikle geleceğinize yatırım olarak size ileride pozitif dönüşü olacaktır. Seo alanında bir dünya markası olacağım düşüncesi ile yola çıkmanız gerekir. Yukarıda da belirttiğimiz üzere adım adım yapacağınız her bir ufak çalışmanın ,zamanla devasa bir bilgi birikimi haline geleceğini bizzat kendiniz göreceksiniz zaten. Eğer bu alanda başarılı olmak ve geçiminizi bu sektörde (SEO) kazanç elde ederek yaşamak istiyorsanız, kesinlikle emek verin. Her bir çalışmanızı da kayıt edin. Buraya kadar okudu iseniz bu alt başlığımızı, SEO sırrı diye bir tabir olmadığını anlamış olmalısınız. Bir sonraki başlığımızda sizlere yapacağınız çalışmalarınızın nasıl bir strateji ile yapmanız gerektiğine yönelik bilgiler verilmiştir.  Korkmayın. Çalışın. Başarılı olacağınız güne kendinizi verin.

Yararlı SEO Siteleri Konuları ve Konu Başlıkları

Bu başlık altında sizlere seo ile ilgili olarak bazı alt başlıkları vermeye ve bunları öğrenecek şekilde açıklayıcı ifadeler ile yazmaya çalıştık.
Dış Dışsal SEO
Dış Dışsal SEO

Dış Dışsal SEO

Site Dışı SEO ve Optimizasyon Kriterlerinin Bazıları;
Özgün ve Doğal içerik ile Tanıtım Yazısı hazırlanmalıdır.
Otorite sitelerden Referans Link alınmalıdır.
Aynı IP üzerindeki Hosting veya Sunuculardan Backlink sağlanmamalıdır.
Tanıtımlarınız üzerindeki Link Çıkışları iki adeti geçmemelidir.
Otomatikleşmiş çalışmalardan uzak durulmalıdır.
Sosyal Medya güncel ve aktif kullanılmalıdır. vsvs.
Site dışı SEO 'da en etkili yöntemlerden birincisi makale backlinklerdir. sonrasında backlink gelmektedir.


İç içsel SEO
İç içsel SEO

İç içsel SEO

İç SEO ile ilgili detay bilgi için aşağıdaki bağlantıyı kullanın.
Site içi SEO işlemlerinde yapmanız gerekenler. 

Yazı başlığınızı H1 tagı içerisinde yazın.
Başlıkta anahtar kelime kullanın.
URL yapısı SEO uyumlu olmalı.
Doğru URL kullanımı:
Yanlış URL kullanımı:
İçerikleri kategorilendirin.
Kaliteli içerikler üretin.
İçeriğiniz yalnızca metinlerden oluşmamalı.
Site içi bağlantılar verin.
Site açılış hızınızı kontrol edin.
Siteniz mobil uyumlu olsun. 
Sosyal medyada paylaş düğmelerini kullanın.
Ziyaretçileri Ne Kadar İyi Anlıyoruz?
Yukarıda site içi seo ile ilgili vermiş olduğumuz başlıkları daha detaylıca belirtilen adresi ziyaret ederek her bir başlığı maddeler halinde açıklayıcı ifadeler ile okuyabilirsiniz.

Temel SEO Başlangıç Eğitimleri Eğitimi
SEO Başlangıç Eğitimleri Eğitimi

Temel SEO Başlangıç Eğitimleri Eğitimi

Seo başlangıç eğitim ile ilgili olarak sizlere aşağıda maddeler halinde vermiş olduğumuz her bir detay son derece seo açısından çok önemli olduğunun altını çizerek belirtmek isteriz.
Web sitemizin içeriği çok önemlidir. İçeriği boş veya sadece resimlerden oluşan web sayfalarının arama motorları gözünde pek bir anlam ifade etmeyecektir. (Çöp Site)
Sitelerinizin içeriği kesinlikle özgün olmalıdır. Farklı sitelerden kopyalanan/çalınan veya emek hırsızlığı yaparak sitelerinde içerik sunanlar bilmesi gereken önemli bir nokta; Google tarafından anında fark edilmekte ve bu durumda sıralamamız açısından sizlere olumsuz yansıyacaktır.
Sitenizin sayfa yapıları düzgün olmalı yani anlaşılır olmalı,. Gereksiz içeriklerden (kodlama, gereksiz yere aşırı resim kullanımı, flash benzeri hareketli içerikler, özellikle JavaScript in aşırı kullanımı, gibi gibi..) uzak durmaya çalışınız .
Doğal Backlinklere özen gösteriniz. Örneğin; özgün içerikleriniz veya kaliteli içerikleriniz sayesinde başka siteler sizleri referans gösterecektir. Backlink kullanımına gayret ediniz.
Web sitenizin her bölümünde title etiketi ile ilgili sayfanın başlığını belirtmeye özen gösterin. Yeri gelmişken meta etiketlerin yanı sıra  keyword ve description tanımlamalarını her sayfa için yapmanız sizlere inanılmaz avantaj sağlayacak ve hatta rakiplerinize oranla 3 adım ileride bir seo çalışması içerisinde olduğunu belirtebiliriz.
Konu başlıklarının yanı sıra metalar sayfadaki içerik ile ilgili olmalı yani alakalı olmalı. Anahtar kelimelerin doğru kullanımı ve yazmış olduğunuz makalenizin içeriğine uygun bir başlık kullanımı hem ziyaretçilerini hemde arama motorları tarafından artı bir değer kazanacaksınız. Başlıklar çok uzun olmamalı. 
Başlıklar için özellikle H1, h2 etiketlerinin önemli olduğunun altını çizerek belirtmek isteriz. Bilmeniz gereken nokta ise, arama motorları h1 etiketleri arasındaki ifadeyi sayfanızın başlığı olarak tanımlar. Aşırı kullanmamaya da özen gösteriyoruz tabi.
Sayfalarınıza, sitenizdeki konularınıza yerleştirdiğiniz resimler, fotoğraflar özetle bütün görseller için alt parametresi kullanarak açıklayıcı bilgiler verin. Bilgileri girdiğiniz zaman arama motorları eklediğiniz görseli tanıma imkanı olacak.
Sitenizde yer alan sayfaların veya konuların birbirleriyle bağlantılı olmasını sağlayın. Bir arama motoru sayfanızı gezerken tüm sayfalarınızı tarayabilmeli ve sitenizin sitemap haritası muhakkak olmalı. (Örnek: akblog.net/sitemap.xml gibi)
SEO Yapamıyorum veya öğrenmek zor diyorsanız Reklam firmaları (Google Ads. Yandex Ads. Akblog Ads gibi.. kurumlar) sizlere SEM hizmetini verdiğini bilmeniz gerekir ve SEM işlemlerinden yararlanarak yine marka haline gelebilirsiniz. Elbette bunun bir maliyeti olacaktır sizlere. 
Arama motorlarının sunduğu araçları ve programları kullanmanızı tavsiye ederiz.  Sizlere Tavsiyemiz sitenizi arama motorlarına el ile kaydetmeye çalışmanız. Google veya diğer arama motorları manuel işlem yapan sitelere öncelik vermektedir..
Yukarıda sizlere temel düzeyde seo ile ilgili ön bilgiler vermeye çalıştık.

Nasıl bir SEO Çalışması Yapmalısınız?
Nasıl bir SEO Çalışması Yapmalısınız?

Nasıl SEO Çalışması Yapmalıyım?

Nasıl biri seo çalışması stratejileri içerisinde olmanız gerektiğini dair maddeler halinde başlıkları verdik. Başlıklarla ilgili olarak detaylı bilgilere ulaşabilmeniz için aşağıda sizlere konuyla ilgili bağlantı adresimizi ayrıca verdik.
Rakiplerinizin İçeriğini Analiz Ederek Siteniz ile Karşılaştırın
Sitenize Yönelik Hedef Kitlenizi Belirleyin
Sitenizin Anahtar Kelime Araştırmasını Yapın
Sitenize Alıntılar Yapın/Kaynaklardan Faydalanın
Sitenizde Harekete Geçirici Mesajlar Verin
İçerik Dönüşümlerinizi Takip Edin
Makale içerik Yazım ve Dil Bilgisine Dikkat Edin
SEO Optimizasyonunu Sağlayın
Sitenizin İçeriklerini Görsel ve Video ile Destekleyin
Siteniz Daima Güncel tutmaya çalışınız.
Detay bilgi için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.


Detaylı SEO Aanaliz Eğitim Doküman - SEO Sırları
Detaylı SEO Aanaliz Stratejileri

Detaylı SEO Aanaliz Eğitim Doküman - SEO Sırları

Sizlere bu konumuzda kaynağına güvendiğimiz bir paylaşım ile bilgi vermeye çalıştık. SEO dünyasında yer edinmiş olan ve alanında marka haline gelen bir SEO Ustasının dokümanını vermeye çalışırken anlayacağınız bir format halinde makaleye şekil vermek istedik. Alanında uzmanlaşarak markalaşmaya giden Ayhan Bey'in dokümanını okumanız, uygulamanız ve sonrasında güzel sonuçlar alabileceğiniz düşüncesiyle yola çıkarak vermiş olduğumuz bu uzun makaleyi okuyanların kazanacağının altını çizerek belirtmek isteriz.

Konuyla ilgili detaylı SEO Eğitim konusuna bakmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanın.


En Kapsamlı SEO Eğitimi
En Kapsamlı SEO Eğitimi

En Kapsamlı SEO Eğitimi

Aşağıda sizlere vermiş olduğumuz bağlantıya giderek tüm zamanların en kapsamlı seo eğitimi dökümanına ulaşabilirsiniz. Seo ile ilgili olarak açmış olduğumuz 2022 yılına özel seo eğitimleri bu konumuz, sizlere rehber niteliğinde bir döküman olacağını bilmenizi isteriz. Gerek bireysel seo eğitimleri ve gerekse kurumsal olarak seo Danışmanlık Hizmetleri verdiğimizi belirterek profesyonel destekler için iletişime geçebilirsiniz. Kurumumuz olarak yapmış olduğumuz onlarca SEO alanında referanslarımız mevcuttur.

Yukarıda verilen bağlantıyı ziyaret ederek internet ağında göreceğiniz en detaylı seo dökümanı eğitimine ulaşabileceğinizi söylemek isteriz.
Konuyu anlatırken biraz uzun uzadıya anlatımı yapacağız. Yazımızı okuyan kazanır. Yazının yarısına gelerek bırakan okuduğu yarım bilgiden de sağlıklı bir anlam vermeye çalışsa bile çok zordur. Yazımızı tamamıyla sıfırdan temel bilgiye sahip arkadaşlarımıza göre anlatımı yapıyoruz ve üst düzey bilgiye kadar erişeceğine de inanıyoruz.

Web sitemizde yer alan seo kategori linki bölümüne tıklayarak 2011 yılından günümüze kadar açılmış olan yüzlerce seo dökümanına ulaşabilirsiniz. Web sitemizde daha önceki açılmış olan seo konuları ile ilgili bütün makale içeriklerimiz tamamıyla ücretsizdir. Sadece sitemizde yer alan dökümanları okuyarak ve sonrasında uygulayarak kendinizi çok daha iyi bir noktaya getireceğinizi ve bu konuda garanti vereceğimizin altını çizerek söylemek isteriz. Açmış olduğumuz bu konu altındaki yorum bölümünden istediğiniz soruları bizlere yöneltebilirsiniz. Alanında uzman ve saygın SEO kadromuz sizlere ellerinden geldiğince sorularınıza yanıtlar vermeye çalışacaklarından emin olabilirsiniz.

Konumuzun içeriğinde de belirttiğimiz gibi profesyonel olarak Danışmanlık Hizmetleri almak isteyen kurum veya kişilere SEO danışmanlık hizmetini verdiğimizi bilmenizi isteriz. Verdiğimiz veya vereceğimiz seo eğitimi ile ilgili olarak kendinizi kesinlikle çok iyi bir noktaya getirerek internet teknolojileri dünyasında hem bir iş alanınız veya kendi satışını yapmak istediğiniz ürünleri global ağ dünyasına taşıyarak daha fazla kazançlar elde edebileceğinizi biliyor muydunuz?

SEO danışmanlık eğitimleri arayışında iseniz? 

Seo alanında danışmanlık eğitimleri hizmetleri veren kurum veya kişilerden kesinlikle referans talebinde bulunun. Referansları olan Google'da ilk sayfa veya ilk sıralara referanslarını sizlere sunabilen kurum veya kişilerden gerekli eğitimleri alabilirsiniz.

Sizlere bu konumuzda elimizden geldiğince her türlü detay bilgileri vermeye çalıştık. Web sitemizdeki seo eğitim konuları veya SEO doküman makaleler ile ilgili olarak ücretsiz her türlü dökümanı ulaşabileceğini bahsettik. İster sitemizdeki konuları ve ziyaret ederek kendinizi geliştirin veya daha profesyonel olarak danışmanlık hizmeti alarak bu sektörde yer almak istiyoruz düşüncesinde iseniz bizlere ayrıca ulaşabilirsiniz.

--
---
akblog.net
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
  1. SEO danışmanlık eğitimleri arayışında iseniz?
    Seo alanında danışmanlık eğitimleri hizmetleri veren kurum veya kişilerden kesinlikle referans talebinde bulunun. Referansları olan Google'da ilk sayfa veya ilk sıralara referanslarını sizlere sunabilen kurum veya kişilerden gerekli eğitimleri alabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  2. Nasıl SEO Çalışması Yapmalıyım?
    Nasıl biri seo çalışması stratejileri içerisinde olmanız gerektiğini dair maddeler halinde başlıkları verdik. Başlıklarla ilgili olarak detaylı bilgilere ulaşabilmeniz için aşağıda sizlere konuyla ilgili bağlantı adresimizi ayrıca verdik.
    Rakiplerinizin İçeriğini Analiz Ederek Siteniz ile Karşılaştırın
    Sitenize Yönelik Hedef Kitlenizi Belirleyin
    Sitenizin Anahtar Kelime Araştırmasını Yapın
    Sitenize Alıntılar Yapın/Kaynaklardan Faydalanın
    Sitenizde Harekete Geçirici Mesajlar Verin
    İçerik Dönüşümlerinizi Takip Edin
    Makale içerik Yazım ve Dil Bilgisine Dikkat Edin
    SEO Optimizasyonunu Sağlayın
    Sitenizin İçeriklerini Görsel ve Video ile Destekleyin
    Siteniz Daima Güncel tutmaya çalışınız.

    Sorularınızı yorum bölümünden yazabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. Konuya dair sormak istediklerinizi yorum bölümünden yazabilirsiniz. SEO eğitimleri alanında profesyonel destek hizmetleri almak isteyen kişi veya kurumlar için, akblog.net sitesi olarak SEO Danışmanlık Hizmetleri verdiğimizi ayrıca belirtmek isteriz.

    YanıtlaSil
  4. Detaylı SEO Aanaliz Eğitim Doküman - SEO Sırları
    Sizlere bu konumuzda kaynağına güvendiğimiz bir paylaşım ile bilgi vermeye çalıştık. SEO dünyasında yer edinmiş olan ve alanında marka haline gelen bir SEO Ustasının dokümanını vermeye çalışırken anlayacağınız bir format halinde makaleye şekil vermek istedik.

    Konuyla ilgili detaylı SEO Eğitimleri konusuna bakmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanın.

    akblog.net/2020/12/seo-egitim-dokuman.html

    YanıtlaSil
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?