MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

DDoS Saldırısı Nedir

DDoS Saldırısı Nedir? DDoS Tanımı

Ak Blog SEO
4349759590016280108

DDoS Saldırısı Nedir

2 Mayıs 2024 Perşembe

DDoS Saldırısı Nedir? DDoS Tanımı

Bir DDoS saldırısı bir uygulamanın kaynaklarını tüketmek amacıyla ağ hizmetlerini aksatarak web sitelerini ve sunucuları hedefler. Bu saldırıların arkasındaki failler, bir siteye yoğun bir şekilde sahte trafik gönderir ve bu da web sitesinin işlevlerinin zayıflamasına veya sitenin tamamen çevrimdışı duruma gelmesine neden olur. Bu saldırı türleri artıyor.
DDoS saldırıları geniş kapsamlıdır ve dünya çapında her türdeki sektörü ve şirketi hedef alır. Oyun, e-ticaret ve telekomünikasyon gibi belirli sektörler diğerlerinden daha fazla hedef olur. DDoS saldırıları en yaygın siber tehditlerden biridir ve potansiyel olarak işinizi, çevrimiçi güvenliğinizi, satışlarınızı ve itibarınızı tehlikeye atabilir.

DDoS saldırısı ve eğilimleri

DDoS saldırıları nasıl çalışır?

Bir DDoS saldırısı sırasında bir dizi bot veya botnet, bir web sitesini veya hizmeti yoğun HTTP isteği ve trafiği ile karşı karşıya bırakır. Temelde saldırı sırasında birden fazla bilgisayar tek bir bilgisayara saldırır ve gerçek kullanıcıların dışarıda kalmasına neden olur. Sonuç olarak hizmette gecikme yaşanabilir veya farklı kesintiler görülebilir.
Bilgisayar korsanlarının bir saldırı sırasında veritabanınıza sızması ve hassas bilgilere erişmesi de mümkündür. DDoS saldırıları, güvenlik açıklarından yararlanabilir ve internet üzerinden herkes tarafından erişilebilen herhangi bir uç noktayı hedefleyebilir.
Hizmet reddi saldırıları saatler, hatta günler sürebilir. Bu siber saldırılar, tek bir saldırı sırasında birden fazla kesintiye de neden olabilir. Hem kişisel hem de iş cihazları bu saldırılara açıktır.

DDoS saldırısı türleri

Birkaç farklı DDoS saldırı türleri vardır. DDoS saldırıları üç ana kategoriye ayrılır: hacimsel saldırı, protokol saldırısı ve kaynak katmanı saldırısı.

Hacimsel saldırı
Ağ katmanını başlangıçta normal görünen sahte bir trafiğe maruz bırakır. Bu saldırı türü, DDoS saldırısının en yaygın şeklidir. Hacimsel saldırıya örnek olarak bir hedefi DNS yanıt trafiğiyle doldurmak için açık DNS sunucularını kullanan DNS (Etki Alanı Adı Sunucusu) yükseltmesi verilebilir.
Protokol saldırıları
Katman 3 ve katman 4 protokol yığınındaki bir zayıflıktan yararlanarak hizmet kesintisine yol açar. Buna örnek olarak tüm kullanılabilir sunucu kaynaklarını tüketen eşitlenmiş ya da SYN saldırısı verilebilir.
Kaynak (veya uygulama) katmanı saldırısı
Web uygulama paketlerini hedefler ve ana bilgisayarlar arasındaki veri iletimini bozar. Bu tür saldırılara örnek olarak HTTP protokolü ihlalleri, SQL ekleme, siteler arası komut dosyası çalıştırma ve diğer katman 7 saldırıları verilebilir.
Siber saldırganlar, bir ağ için bir veya daha fazla saldırı türünü kullanabilir. Örneğin bir saldırı belirli bir sınıfta başladıktan sonra sisteme zarar vermek için başka bir tehdide dönüşebilir veya başka bir tehditle birleştirilebilir.

Ek olarak her kategoride çeşitli siber saldırılar vardır. Siber suçluların yöntemleri daha karmaşık hale geldikçe yeni siber tehditlerin sayısı da artıyor ve artması bekleniyor.

Ağınızın saldırı altında olduğundan şüpheleniyorsanız hızlı hareket etmeniz önemlidir. DDoS saldırıları, kapalı kalma süresinin yanı sıra kurumunuzu diğer bilgisayar korsanlarına, kötü amaçlı yazılımlara veya siber tehditlere karşı savunmasız bırakabilir.

DDoS saldırıları nasıl tespit edilir ve müdahale nasıl gerçekleştirilir?

Bir DDoS saldırısını tespit etmenin tek bir yolu olmasa da ağınızın saldırı altında olduğuna dair birkaç işaret vardır:
  • Aynı IP adresinden veya aralıktan gelen web trafiğinde birdenbire bir artış görülmesi.
  • Ağ performansının yavaş veya düzensiz olması.
  • Web sitenizin, çevrimiçi mağazanızın veya diğer hizmetlerinizin tamamen çevrimdışı olması.
  • Modern yazılım çözümleri, potansiyel tehditlerin belirlenmesine yardımcı olabilir. Ağ güvenliği ve izleme hizmeti, hızlı bir şekilde yanıt verebilmeniz için sistemdeki değişiklikler konusunda sizi uyarabilir.
Son olarak ekibinizin bu tehditlere karşı hızlı ve kararlı adımlar atabilmesi için tanımlanmış roller ve prosedürler içeren bir DDoS saldırı eylem planına sahip olmak önemlidir. Tüm DDoS saldırılarının aynı olmadığını unutmayın. Farklı saldırıları önlemek için farklı yanıt protokollerine ihtiyacınız olacaktır.

DDoS saldırıları nasıl önlenir?

Bir siber tehdit radarınıza girmeden önce ona yönelik bir sürece sahip olmanız gereklidir. Hazırlıklı olmak, bir saldırıyı hızlıca tespit etme ve giderme açısından çok önemlidir.

Bir eylem planı hazırlarken faydalı olabilecek bazı tavsiyeler şu şekildedir:
  • DDoS saldırılarını tespit etmeye, önlemeye ve gidermeye yardımcı olacak bir hizmet reddi savunma stratejisi geliştirin.
  • Güvenlik açıklarını belirleyin ve kurulumunuza yönelik olası tehditleri değerlendirin.
  • Koruma yazılımlarını veya teknolojilerini güncelleştirin ve düzgün çalıştığından emin olun.
  • Ekibinizi oluşturun ve saldırı durumunda üstlenilecek rolleri atayın.
  • İşinizi güvence altına almanıza yardımcı olan ürünler, süreçler ve hizmetlerle çabalarınızı desteklemeniz çok önemlidir. 
Yukarıda verilen bilgiler doğrultusunda bir tehdit algılandığında ekibiniz bilgi sahibi olur ve ona göre hareket edebilir.

DDoS koruması

Ağınızı gelecekte yaşanabilecek saldırılara karşı koruyun. İşletmenizin güvenliğini sağlamaya yardımcı olmak için:
  • Kurumunuzun hangi alanlarının tehdit korumasına ihtiyaç duyduğunu anlamak için düzenli risk analizi yapın.
  • Temel görevi saldırıları belirlemek ve azaltmak olan bir DDoS saldırı müdahale ekibi oluşturun.
  • Tespit ve önleme araçlarını çevrimiçi operasyonlarınıza dahil edin ve kullanıcıları nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda eğitin.
  • Tatbikat yapmak da dahil olmak üzere savunma stratejinizin etkinliğini değerlendirin ve sonraki adımları belirleyin.
  • DDoS saldırı koruması, çevrimiçi kaynaklardan izleme yazılımlarına ve tehdit algılama araçlarına kadar birçok bileşeni kapsar. 

DDoS saldırısı riskinizi en aza indirin

Microsoft Güvenlik bulutlarınızı ve platformlarınızı, bütünleşik güvenlik araçlarını ve hızlı yanıt yeteneklerini güvenli hale getirerek kurum genelinde DDoS saldırılarını durdurmanıza yardımcı olur.

Kurumunuzu çevrimiçi ortamda güvenli hale getirin

DDoS saldırıları ve kötü amaçlı yazılımlar web sitenize veya çevrimiçi hizmetinize zarar verebilir ve işlevleri, müşteri güvenini ve satışları olumsuz yönde etkileyebilir.

Tehditleri tespit edin, savunmaya geçin ve kurumunuzun güvenliğini sağlayın. Bütünleşik tehdit koruması ürünleri ve uzman kaynaklarıyla işinizi, çevrimiçi işlemlerinizi ve hassas verilerinizi daha iyi koruyabilirsiniz. 


------------------
Google SEO (akblog.net)
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
  1. DDoS saldırısı türleri2 Mayıs 2024 10:05

    DDoS saldırısı türleri aşağıdaki gibidir.
    1. Hacimsel saldırı

    2. Protokol saldırıları

    3. Kaynak (veya uygulama) katmanı saldırısı

    YanıtlaSil
  2. DDoS Saldırısı Nedir2 Mayıs 2024 10:06

    Bir DDoS saldırısı bir uygulamanın kaynaklarını tüketmek amacıyla ağ hizmetlerini aksatarak web sitelerini ve sunucuları hedefler. Bu saldırıların arkasındaki failler, bir siteye yoğun bir şekilde sahte trafik gönderir ve bu da web sitesinin işlevlerinin zayıflamasına veya sitenin tamamen çevrimdışı duruma gelmesine neden olur. Bu saldırı türleri artıyor.

    YanıtlaSil
  3. DDoS koruması
    Ağınızı gelecekte yaşanabilecek saldırılara karşı koruyun. İşletmenizin güvenliğini sağlamaya yardımcı olmak için:
    1. Kurumunuzun hangi alanlarının tehdit korumasına ihtiyaç duyduğunu anlamak için düzenli risk analizi yapın.
    2. Temel görevi saldırıları belirlemek ve azaltmak olan bir DDoS saldırı müdahale ekibi oluşturun.
    3. Tespit ve önleme araçlarını çevrimiçi operasyonlarınıza dahil edin ve kullanıcıları nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda eğitin.
    4. Tatbikat yapmak da dahil olmak üzere savunma stratejinizin etkinliğini değerlendirin ve sonraki adımları belirleyin.
    5. DDoS saldırı koruması, çevrimiçi kaynaklardan izleme yazılımlarına ve tehdit algılama araçlarına kadar birçok bileşeni kapsar.

    YanıtlaSil

  4. DDoS saldırıları nasıl önlenir?

    Bir siber tehdit radarınıza girmeden önce ona yönelik bir sürece sahip olmanız gereklidir. Hazırlıklı olmak, bir saldırıyı hızlıca tespit etme ve giderme açısından çok önemlidir.

    1. Bir eylem planı hazırlarken faydalı olabilecek bazı tavsiyeler şu şekildedir:
    2. DDoS saldırılarını tespit etmeye, önlemeye ve gidermeye yardımcı olacak bir hizmet reddi savunma stratejisi geliştirin.
    3. Güvenlik açıklarını belirleyin ve kurulumunuza yönelik olası tehditleri değerlendirin.
    4. Koruma yazılımlarını veya teknolojilerini güncelleştirin ve düzgün çalıştığından emin olun.
    5. Ekibinizi oluşturun ve saldırı durumunda üstlenilecek rolleri atayın.
    6. İşinizi güvence altına almanıza yardımcı olan ürünler, süreçler ve hizmetlerle çabalarınızı desteklemeniz çok önemlidir.
    Yukarıda verilen bilgiler doğrultusunda bir tehdit algılandığında ekibiniz bilgi sahibi olur ve ona göre hareket edebilir.



    YanıtlaSil

  5. DDoS saldırıları nasıl tespit edilir ve müdahale nasıl gerçekleştirilir?


    Bir DDoS saldırısını tespit etmenin tek bir yolu olmasa da ağınızın saldırı altında olduğuna dair birkaç işaret vardır:

    1. Aynı IP adresinden veya aralıktan gelen web trafiğinde birdenbire bir artış görülmesi.
    2. Ağ performansının yavaş veya düzensiz olması.
    3. Web sitenizin, çevrimiçi mağazanızın veya diğer hizmetlerinizin tamamen çevrimdışı olması.
    4. Modern yazılım çözümleri, potansiyel tehditlerin belirlenmesine yardımcı olabilir. Ağ güvenliği ve izleme hizmeti, hızlı bir şekilde yanıt verebilmeniz için sistemdeki değişiklikler konusunda sizi uyarabilir.
    Son olarak ekibinizin bu tehditlere karşı hızlı ve kararlı adımlar atabilmesi için tanımlanmış roller ve prosedürler içeren bir DDoS saldırı eylem planına sahip olmak önemlidir. Tüm DDoS saldırılarının aynı olmadığını unutmayın. Farklı saldırıları önlemek için farklı yanıt protokollerine ihtiyacınız olacaktır.

    YanıtlaSil
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?