MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Bu Yazıyı Okumak Çok Günah

Bu Yazıyı Okumak Çok Günah

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Bu Yazıyı Okumak Çok Günah

17 Nisan 2019 Çarşamba

Bu Yazıyı Okumak Çok Günah

Bu Yazıyı Okumak Çok Günah
Ben kimim ki? Toplum varken...
İşin gerçeği nereden başlayacağımı bilemiyorum, konuyu uzatmak da istemiyorum aslında ancak kendimden bahsetmeden önce uzun uzadıya nedense yazma isteğim var ve yine nedense alakasız bir giriş olacak biliyorum ve okuyunca saçmalıyorsun da diyebilirsiniz ama sizleri takan kim diyerek başlangıcı yapmak istiyorum. Kendimi hep özgür görmüşümdür. Sanki dünya sadece benim etrafımda dönüyor ve dönen dünyadaki başrol sadece bana verilmiş gibi düşünceler içerisinde olmuşumdur hep. Çocukluğumdan beri böyle düşünceler içerisinde oldum. Bu durum belki sizler içinde geçerlidir diyeceğim bilemiyorum. Gerçi bilmek de istemiyorum ya. Orası ayrı bir konu. Beni ilgilendirmez hem. Gereksiz gereksiz yazmayayım şimdi.
Çocukluğumun hayali olmuştur hep, konuştuğumda karşımdaki topluluğun beni dinlemelerini istemişimdir daima.  Onlar sussun, ben konuşayım, onlar sorsunlar ben cevaplamaya çalışayım. Bildiğim veya bilmediğim her konu hakkında elbette verebileceğim cevapların olacağı düşüncesinde olmak.. Nasıl bir öz güven içerisindeyim inanın bende bilemiyorum.
Yaşadığım toplumda sürekli çatışma içerisinde büyüyen bir yapı içerisinde oldum. İsyankar bir yapımın olduğu düşüncesinde olabilirsiniz. Oysa farklı bir bakış açısı ile özgürlükçü bir yapımın olduğuna bağlıyorum bu özelliğimi. Genelde yaşadığımız toplumun (dinsel, kültürel, toplumsal vb. gibi) mihenk taşları ister istemez bizleri ele geçirebiliyor ve bir süre sonra o yaşadığımız toplumdan kendimizi istesek de soyutlayamıyoruz. Daha kötüsü maruz kaldığımız bu hayatı, bizden sonraki nesillere de dayatıyoruz. Ne ilginç.
İşte bunun farkına varan biri olarak (çok geçte olsa önemli değil ve farkına varmak bir önemli başlangıçtır), her zaman toplumun değerlerine göre değil de, tamamıyla kafamda kurguladığım hayatın değerlerine öncelik vermişimdir. 
Toplumsal kaos, zıtlaşma, ayrışma ve ötekileştirme kavramlarının ortaya çıkması sizleri de düşündürmüyor mu? Düşünün yaşadığınız bölgedeki adetleri, dinsel veya geleneksel hayatları diğer bölgelerdeki durumla karşılaştırın. Çatışmaları kıyaslayınız ama gerçekçi olup derince düşünün. Neden ailelerimizin veya toplumun gelenek ve göreneklerine göre bir hayatı yaşıyoruz ki? Yüce Mevla'nın verdiği aklımız ile özgürce yaşamak, kılık - kıyafeti kendi zevklerimize göre giyinmek, sevdiğin kişi ile el ele sahilde gezmek yani hayatında bir sevdiğiniz-değer verdiğiniz bir sevgilinizin olması, dinsel-toplumsal-gelenek ve göreneklere göre hayatımızı şekillendirmemek (dört duvar arasında kalmak gibidir aslında kurallara göre göre yaşamak) vs.. vs.. vs.. 
Yukarıda saydığım özgürlükçü bir yaklaşım ile bir kaç temel özellikleri hiçe sayıp ve topluma ayak uydurmak mı hayatınızı zenginleştirecek yoksa özgürlükçü bir yaşam mı daha mutlu edecek sizleri? Karar sizlerindir. Kararınızı verirken dürüst olun. Yalancı olmayın. Gerçekçi olun biraz.

Yaşadığım hayatın arka planındaki tozlu raflardan bir kaç kesiti sizlere aktardım.
Yazımı kaynak göstermeden çalanın dili LAL olsun İnşaalah. Amin.

--
---
Akblog.NET
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
  1. Bu yazıyı İsmet okusun.

    YanıtlaSil
  2. Charles Bukowski bu yazı sana gelsin.

    YanıtlaSil
  3. Sagopa Kajmer sen okuma bu yazıyı. Sende okuma Ceza. Aslında sagopa okuyabilir. Hiç olmazsa anlıyorum rap yaparken. Neyse sen okuyabilirsin.

    YanıtlaSil
  4. Üniversiteye yeni başlamış bir kızın azmi var yukarıdaki yazıda.
    Sevdiklerin ile örtüşmeyen noktalarda kendi yolunu tutabilirsin, ama bu yolu onların gözüne sokmadan da yapılabilir bu iş. Sana değer verenleri dinlemeyi öğrenmezsen seni dinleyen kimse kalmaz etrafında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasihatı seven biri değilim aslında ve bir çoğumuzun da nashiatı seveceğini sanmam ama yinede yorumunuza cevap vererek ve merak içinde yazarak söylemek istediklerimi belirtmek istiyorum. Orta yolu bulmak büyüklerimizle (Anne Baba, Amca, Dayılar Halılar vs.. Yaşça çok büyüklerden bahsediyorum) bunu başarmak zor hatta çok zor diye düşünüyorum.
      Yinede orta yolu diye belirtmiş iken nasıl bir yol veya gözüne sokmadan yapılabilir? (aslında öyle biri değilim, ya da en azından böyle görüyorum kendimi)
      Çekirdek bir aileye bile düşüncelerimi dile getiremediğimi biliyorum.
      10 yılı aşkındır (daha fazla) kullandığım bu bloga bakınca bile yazdığım bir çoğu yazıları siliyorum sonrasında. Nedenini kısaca ifade edeyim; yazıyı okuyanların beni yanlış anlayacağı ve halbuki blog sahibinin kim olduğu belli olmadığı halde ve hala da yanlış anlaşılırım diye ruh halimi dile getirdiğim br çok yazıyı bile sildiğim olmuştur. Hala da çevremin etkisinin burada bile istem dışı bir şekilde beni ele geçirdiğini görüyorum.

      Bana değer verenleri anlarım ve hakda veririm ama nasihat esnasında bir konuya varma neticesinden öte tarafların birbirlerini anlamaması (kültürel çatışma olarak görüyorum), konun tartışmaya doğru gitmesi ve karşıdaki kişininde ne söylediğine bakmaksızın sadece kendi kafamızdaki düşüncelere odaklanmamızı göz önüne alırsak, orta yolun saygı çerçevesinde olacağı ve taraflardan (babayım diye bağırabilirim düşüncesi yanlış, yada evladım diye bağrışmamı normal karşılamak zorunda karşımdaki kişi vs..) birbirlerini anlamayı beklerim şahsen.

      Neden toplumun kültürüne boyun eğeyim ki?
      Veya neden ailemin veya çevremin yaşadığı hayat biçimine göre kendimi şekillendireyim?
      Yada dinsel olarak, gelenek-görenek veya örf-adet gibi çerçeveye neden kendimi kısıtlayıcı bir moda sokmam gerekiyor?
      Konudan yola çıkarak eklemek istiyorum: sevdiğim bir kızı bile aileme tanıştırmayı düşündüğümde, acaba nasıl bir tepki verirler korkusuyla yaşamak nedir?
      Dinsel (kendi kafamıza göre yaşadğımız, uydurduğumuz ve Kuran'dan uzak durduğumuz dinden bahsediyorum ve İslam dininde kısıtlama yoktur halbuki, örneğin evlilik gibi konularda vs..) toplumun örf adetleri vs.. gibi kurallar evladının mutluluğundan önemli gerçekten de?
      Benim anlaşamadığım bir konu, basit bir örnekle: Çok eskilerden aileme önerdiğim bir kızı bile kabullenemeyişleri ve bunun temelinde tamamıyla kültürel baskılara (Gelenek-Görenek-Dinsel-Toplumsal) boyun eğdiklerini bildiğim için, ailem ile hiçbir zaman anlaşamayacağımı düşünüyorum.
      Son olarak youm için teşekkür ederim.


      Son cümlenizde ise Sana değer verenleri dinlemeyi öğrenmezsen seni dinleyen kimse kalmaz etrafında. diye belirtmişsiniz.
      O yüzden blog sitelerime yazıyorum ve anlayacaklarını sanmıyorum açıkçası onların beni.
      Kardeşlerimin abilerimin beni anlaması şahsen babamın beni anlamasından çok çok çok daha önemli diye düşünüyorum. Çekirdek aileyi baz alarak söylüyorum.

      Konuya girdiğimiz herkesin bir şekilde nasıl başarıyorlarsa ve gerçektende anlayamıyorum, ya konuyu dine getirerek baskıcı bir güce boyun eğmemiz gerekdiğine veya susmamız gerektiğine çokça şahit oldum.
      Bu arada hastayım ve aldığım ilaçların etkisinde olsa gerek kafamı tam veremiyorum yazmaya ve akinetonların etkisi gittikçe beynime hükmetmeye başladı bile.

      Sil
    2. Ne yazmışsın öyle dostum sen oku oku bitmedi

      Sil
    3. Bu kadar uzun uzun yazmışsın Yazarken senin gibi düzgün yazamam belkide ama bi nasihat benden olsun sana
      ilk yorumda yazmış yazan şahis. sana değer verenleri diye diye başlayıp aksi halde dinleyenin etrafında kalmaz diye kimseler Bak bu çok doğrubir cumle ve ne yaşadığına bilemem. nevarki ne yaşarsan yaşa büyüklere yani sevenlerine herzaman değer sen en iyisi
      yazını okudum çok güzel yazıyorsun ve içini döktürmüşsün sankı ama bu nu gerçek hayat çevrene yansıtmamalısın bence . bir fikir olarak görüşüm.aile herşeyden önemlidir büyüklerin sözleride aynen öyle önemlidir ve onların düşüncelerin kabul et etme önemli değil ama kulak verip gerçektende dinlemelisin beli birşeyler kaparsın onlardan ve sözde dinlememelisin. gerçek gerçek dinle

      Sil
  5. EN İYİ ÇEVRİMDIŞI AŞK HEDEFİ, HİÇBİR LOVER, HUSBAND, WIFE, GIRLFRIEND VEYA BOYFRIEND GERİ ALIN. WHATSAPP'TA HIM EKLE: +2349083639501
    Herkese merhaba Ben Darcy lyne ve Dr Nosa benim için yaptığı harika çalışmaları paylaşmak için buradayım. Kocamla 2 çocuğumla 5 yıl evlendikten sonra, kocam garip davranmaya başladı ve diğer bayanlarla çıkmaya başladı ve bana soğuk bir sevgi gösterdi, bazı durumlarda diğer kadınlarla olan ilişkisini sormaya cesaret edersem boşanma tehdidinde bulundu. eski bir arkadaşım bana internetten Dr..nosakhare adında bir büyü tekerinden bahsedene kadar şaşırdı ve şaşkındı. Sevgi büyülerinin güçleriyle ilişki ve evlilik sorunu olan insanlara yardım eden ilk başta böyle bir şey olup olmadığından şüphe ettim ama bir denemeye karar verdi, onunla temas ettiğimde, bir aşk büyüsü yapmama yardım etti ve 48 saat içinde kocam bana geri döndü ve özür dilemeye başladı, şimdi diğer bayanlar ve onunla iyi ve gerçek için dışarı çıkmayı bıraktı . -Email- blackmagicsolutions95@gmail.com aracılığıyla bugün çözülmesi gereken ilişki ya da evlilik probleminiz için bu büyük aşk büyüsü tekerleğine başvurun
     veya Ara veya WhatsApp: +2349083639501
    Aşağıdakiler için onunla iletişime geçin:
    (1) Eski eşini geri istiyorsan.
    (2) Büronuzda terfi etmek istiyorsunuz.
    (3) Kadınların / erkeklerin peşinden koşmalarını istiyorsun.
    (4) Çocuk sahibi olmak istiyorsanız.
    (5) Ruhani olarak korunmak istiyorsun.
    (6) İnsanları hapishaneden çıkarmak için yardım
    (7) Piyango güç topu
    Whatsapp veya +2349083639501 numaralı telefonu arayın (lütfen yardıma ihtiyacınız yoksa yoksayın)

    YanıtlaSil
  6. Bizimle iletişime geçin:
                                                BBM INVITE ile: {D8980E0B}
                                                  WhatsApp: (+ 44) 7480 729811
                                                    Tel .... (+ 44) 7480 729811
    (İskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)
    Meşru, dürüst, saygın ve acil bir krediye mi ihtiyacınız var? Yasal borç arayışınız bugün burada sona eriyor, çünkü finansal ihtiyaçlarınızı karşılamak için buradayız. Bankalar veya finans kurumu tarafından herhangi bir nedenden dolayı bir kredinizi reddettiğinizde, artık endişelenmeyin Finansal sorunlarınız hakkında biz maddi talihsizliğinizin çözümü biziz. 32.000'in üzerinde işletme sahibine işletme kredisi milyarlarca (farklı para birimleri) verdik. Büyümek için doğru işletme kredisini sağlamak için kendi belirlediğimiz risk teknolojimizi kullanıyoruz. senin işin. Düşük faiz oranlı her türden kredi sunuyoruz ve kredinizi geri ödeme süresi de krediniz Kötü bir krediniz var mı? Faturaları ödemek için paraya mı ihtiyacınız var yoksa yeni bir işe başlamak gerekli mi? Yetersiz fon nedeniyle bitmemiş bir projeniz var mı? Yararlanacak herhangi bir uzmanlığa yatırım yapmak için paraya ihtiyacınız var mı? ISKANDAR LESTARI KREDİ FİRMASI amaç mükemmel profesyonel finansal hizmetler sunmaktır

    YanıtlaSil
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?