MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Dropshipping Nedir Nasıl Yapılır?

E ticaret eğitimleri Dropshipping Nedir Nasıl Yapılır Dropshipping Eğitimleri -…

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Dropshipping Nedir Nasıl Yapılır?

4 Haziran 2021 Cuma

Dropshipping Nedir Nasıl Yapılır?

Dropshipping store Türkçe anlamı olarak "stoksuz satış mağazası" şeklinde ifade edebiliriz. Dropshipping mantığını anlarsanız, satmak istediğiniz ürünlere dair stok yapmaya gerek kalmaksızın yani satış öncesi yüksek miktarda maliyetlere girmeksizin ticaretinizi yapabilirsiniz. Günümüzde stoksuz mallarınızı en iyi şekilde sergileyebileceğiniz mecra, şüphesiz online tabanlı bir platform üzerinde bunu sağlayabilirsiniz. Sizlere bu konumuzda Dropshipping 'e dair anlayabileceğiniz biçimde makale dokümanını hazırlamaya çalıştık. Gerek internet üzerinden edindiğimiz gerekse de kendi bilgi ce tecrübelerimiz ile sizlere konuyu aktarmak istedik.
Dropshipping Nedir Nasıl Yapılır
Dropshipping E-Ticaret eğitimleri

Yararlı olması dileğiyle.
Her şey çok kolay ve çok karlı diye düşünerek heyecanlanmış olabilirsiniz. Girişimci bir ruha sahipseniz böyle bir yönteme hemen girişmek de isteyebilirsiniz.
Ancak burada biraz durup derin nefes alalım. Bu yazıda Dropshipping konusunda, size yol göstereceğini düşündüğümüz bir rehber hazırladık.

Dropshipping Nedir?

Dropshipping (Stoksuz Satış), stoğunuzda olmayan ve başka bir satıcıya veya üreticiye ait bir ürünün, kendi web siteniz veya bir e-ticaret platformunda (Amazon, Shopify, eBay, Hepsiburada, Gittigidiyor, N11, Trendyol v.b) bulunan sanal mağazanız üzerinden satıldığı bir E-Ticaret (Online Satış) metodu olduğunu söyleyebiliriz.

Dropshipping Nedir? Dropshipping Satış Sistemi

Özetle sanal bir mağaza açarak talep gören veya satmayı hedeflediğiniz, stoğunuzda olmayan bir ürüne müşteriyi siz bulur ve belli bir kar marjıyla satarsınız. Satılan ürün, anlaştığınız tedarikçi firma tarafından müşteriye kargo edilir.
Kulağa gayet güzel ve kolay gibi geliyor değil mi? Evet her iş uzaktan, kolay ve kazançlı gibi dururken, işi yapan kişinin o sırada yaşadığı sıkıntılar ve riskler göz ardı edilir.
Stok bulundurma zorunluluğunun olmaması, sermaye gerektirmediği gibi bir algı oluştursa da durum hiç de öyle değil. Elinizde hiçbir sermaye olmadan iş kurabileceğinize dair söylemler sizi üzecek sonuçlar doğurabilir.
Normal mağaza açmaktan pek farklı olmayan bu durumda en büyük avantaj, fiziksel bir mağaza için yapılması gereken tasarım, dekorasyon ve diğer yatırım maliyetlerinden kurtulmuş olmaktır.

Droppshipping Nasıl Çalışır?

Profesyonel olarak bu işi yapmak istiyorsanız, Dropshipping konusunu ciddiye almanız gerekir. Bu başlıkta sizlere Dropshipping çalışma mantığını özet olarak maddeler halinde açıklamaya çalışacağız.
  • Vergi Mükellefi olarak bir şirket kurun.
  • Satmak istediğiniz ürün ve ürün grubunu belirleyin.
  • Size uygun bir veya birkaç tedarikçi edinerek anlaşma sağlayın.
  • E-ticaret sitesi ve/veya alışveriş platformlarında mağaza açın.
  • Ürünlerinizi satabilmek için tanıtım ve reklam çalışmaları yapın.
  • Rakiplerinizi iyi inceleyin, doğru bir fiyatlandırma yapın.
  • Size gelen siparişleri tedarikçinize iletin.
  • Ürünün tedarikçi tarafından müşterinize doğru ve sağlıklı ulaştığından emin olun.
  • Satışlarınızı ve tedarikçinin stoklarını sürekli kontrol edin.
  • Müşteri memnuniyetine önem vererek 24 saat işlemleri izleyin.
Yapmak istediğiniz ürün satışına yönelik yukarda daha profesyonel anlamda nasıl bir yol haritası oluşturabileceğinize dair maddeler halinde bilgi vermeye çalıştık.

Dropshipping Nasıl Yapılır?

Bu başlığımıza yönelik konumuzun anlaşılır olması adına 2 madde halinde açıklama yapmak istedik.
1. Dropshipping’e başlamak fiziki bir mağaza açmaktan çok farklı değil aslında. Bu iş modeli için de öncelikle bir fikir bulup o fikri içeren bir şirket kurarak vergi mükellefi olmanız gerekiyor. 
Uyarı: Kendi web sitenizin olması durumda vergi mükellefi olmak zorunda olmadığınızı da belirtmek isteriz.
2. Daha sonra o işletmeyi barındıracak bir mağazaya ihtiyacımız var. Bir e-ticaret sitesi veya ünlü e-ticaret platformlarında mağaza açarak bu ihtiyacı kolayca karşılayabilirsiniz.

Yukarıdaki işlemleri gerçekleştirdikten sonrasında yapmanız gereken satmak istediğimiz ürün grubunu ait tedarikçiyi seçmek kalacaktır..
Bir işe girişmeden önce hedef belirlemek, rakipleri araştırmak ve satış potansiyellerini bilmek çok büyük önem arz eder.
Hangi kategoride ürün satmak ve kimlerle rekabet etmek istiyoruz bunları iyice düşünmek ve araştırmak başarı şansımızı doğrudan etkileyecektir.

Ürün veya Ürün Grubu Seçimi ve ‘NİŞ’ Kavramı

Dropshipping’in en temel bileşeni üründür. O yüzden satmak istediğimiz ürünün talep görüyor olması çok önemlidir. Bu aşamada devreye NİŞ kavramı giriyor.
Satış stratejinizin temelini oluşturan kategori, fikir veya ürüne NİŞ denir.
Kimse tarafından talep görmeyen bir ürünü satmaya çalışmak doğal olarak doğru bir strateji olmayacaktır.
Ya da herkes tarafından satılan bir ürünü satıyor olmak, rekabet nedeniyle kar marjınızın düşmesine ve/veya arama sonuçlarında ilk sıralarda çıkabilmek için ciddi reklam maliyetlerine neden olacaktır. Bu yüzden ürün seçerken dikkat etmeniz gereken satış potansiyelinizi ve cironuzu doğrudan etki edecek iki etken vardır. Az bulunan ve talep gören bir ürüne sahipseniz kolayca satış yaparsınız. İnsanlar nerede olursanız sizi bulur ve o ürünü alırlar.
Ancak her yerde bulunabilecek bir ürün satacaksanız dikkat çekmeniz gerekir, ya piyasadan ucuza satmalı ya da herkesin kolayca görüp ulaşabileceği bir yerde olmalısınız. Bu da size inanılmaz reklam maliyetlerine neden olabilir.

NİŞ Ürün Seçiminin Önemi

Pazarda dönemsel, mevsimsel ve trende göre bir takım etkilere bağlı olarak, müşteri talebi değişkenlik gösterir.
Milyonlarca ürün ve bir o kadar satıcı varken, fark yaratacak, ilgi görecek ve para kazandıracak ve kolayca satabileceğiniz bir ürün kategorisi seçmek işin en temel kurallarından biridir.
Ne satacağımızı bilmek, malın özelliklerini ve müşteri taleplerini anlamak ve bu durumu içselleştirmek NİŞ seçiminde size avantaj sağlayacaktır.
Bu yüzden bu aşamada hedefleme büyük önem arz eder. Ancak kolay bir şey değildir başarınızın temeli burada yapacağınız seçimlerdir. Uzun araştırmalar yapmak seçimlerinizi pozitif yönde etkileyecektir.

Tedarikçi Seçmenin Önemi

Dropshipping yapıyorsak elimizde veya depomuzda bize ait bir ürün yok demektir. Elimizde ürün yoksa ürünü temin edeceğimiz birisi olmalıdır ve dolayısıyla bize ait olmayan bir ürünü satabilmek için önce ürünün asıl sahibi veya üreticisiyle işbirliği gerekir.  
Ürünü temin ettiğiniz ve fiziki olarak ürünü deposunda bulunduran işletme bizim tedarikçimizdir. O işletmeyle aramızdaki ticari anlaşmalar bizi doğrudan etkiler.
Tedarikçiniz bir veya birden fazla olabilir. İlk zamanlarda yüksek ciro ve hedefler içeren anlaşmalar yapmayın. Bazı şeyler zamanla ortaya çıkacaktır.
Satmak istediğimiz ürün gamına göre istediğimiz kar oranını bize bırakacak tedarikçilerle anlaşmamız gerekiyor.
Pazarda aynı ürünün hangi fiyat aralığında satıldığına dair iyi bir araştırma yapmak size uygun karı verecek tedarikçiyi bulmanıza yardımcı olacaktır.

İyi Bir Tedarikçinin Özellikleri

Kolay sipariş imkanı sağlar. Uzun süren ürün seçimlerini kolay bir aplikasyon veya web üzerinden halletmek size kolaylık sağlar.
Sipariş tutarında limit koymaması esneklik sağlar. Minimum sipariş tutarı dayatması işlerinizi zora sokabilir.
Profesyonel destek sağlar. Size atanacak bir temsilci ile çalışmak bir çok sorunu kolayca ve hızlı bir şekilde aşmanıza yardımcı olur.
Teknolojiye yatırım yapar. Online kataloglar, dijital sipariş geçmişi kayıtları ve gerçek zamanlı envanter kayıtlarını görmek size çalışma kolaylığı sağlar.
Ürün çeşidi ve süreklilik. Ürün çeşitleri önemlidir ancak süreklilik de bir diğer önemli etkendir.
Perakende satış yapmaz. Tedarikçinizin sizinle rekabet etmesi can sıkıcı olacaktır.
Aylık ücret talep etmemelidir. Bunun yerine üründen komisyon alması duruma göre daha uygun olabilir.
Uygun konuma sahiptir. Tedarikçinin size yakın ve merkezi olması kargo teslim sürelerinde avantaj sağlar.

Tedarikçi Konusunda Yaşanabilecek Sorunlar

Bu başlık altında tedarik alanında yaşayabileceğiniz veya yaşanılabilecek olası sorunlara değineceğiz.
Teslimat sorunları:
Müşteri ürünü doğrudan tedarikçiden teslim alacağı için, teslimatta yaşanacak sorunlar doğrudan size yansıyacaktır. Müşteri istediği doğru ürünü teslim almadığını veya ayıplı mal aldığını iddia ederse sorunu çözmek size düşecektir. 6502 sayılı Tüketicinin Koruma Kanunu tüm maddeleriyle resmi olarak sizi bağlar.
Tedarik Sorunları:
Tedarikçinizin yeterli sayıda ürüne sahip olması hızlı teslimat avantajı sağlar. Tedarikçinizin ticari kapasitesine dikkat edin. Stok kayıtları her zaman gerçeği yansıtmayabilir.
İletişim Sorunları:
Sürekli iletişimde olabileceğiniz bir tedarikçi seçin. Bir sorun olduğunda tek telefonla ulaşabileceğiniz bir tedarikçi, problemlerin hızlı çözülmesi adına size avantaj sağlar. Aksi durumda müşteriler tarafından yapılacak olumsuz mağaza değerlendirmeleri nedeniyle bağlı bulunduğunuz sistemin arama sonuçlarında arka sayfalara düşmenize neden olacaktır. Bu da daha az müşteri ile buluşmanız anlamına gelir.
Tedarikçinin perakende satış yapması:
Böyle bir tedarikçi seçimi yapmanız durumunda, tedarikçiniz sizinle rekabet içinde olacak demektir. Kampanya dönemlerinde ürün fiyatları konusunda sıkıntı yaşama ihtimaliniz yüksek olacaktır.
--
---
akblog.net
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
  1. Droppshipping Nasıl Çalışır?
    Profesyonel olarak bu işi yapmak istiyorsanız, Dropshipping konusunu ciddiye almanız gerekir. Bu başlıkta sizlere Dropshipping çalışma mantığını özet olarak maddeler halinde açıklamaya çalışacağız.
    Vergi Mükellefi olarak bir şirket kurun.
    Satmak istediğiniz ürün ve ürün grubunu belirleyin.
    Size uygun bir veya birkaç tedarikçi edinerek anlaşma sağlayın.
    E-ticaret sitesi ve/veya alışveriş platformlarında mağaza açın.
    Ürünlerinizi satabilmek için tanıtım ve reklam çalışmaları yapın.
    Rakiplerinizi iyi inceleyin, doğru bir fiyatlandırma yapın.
    Size gelen siparişleri tedarikçinize iletin.
    Ürünün tedarikçi tarafından müşterinize doğru ve sağlıklı ulaştığından emin olun.
    Satışlarınızı ve tedarikçinin stoklarını sürekli kontrol edin.
    Müşteri memnuniyetine önem vererek 24 saat işlemleri izleyin.
    Yapmak istediğiniz ürün satışına yönelik yukarda daha profesyonel anlamda nasıl bir yol haritası oluşturabileceğinize dair maddeler halinde bilgi vermeye çalıştık.

    YanıtlaSil
  2. Önemli:
    Milyonlarca ürün ve bir o kadar satıcı varken, fark yaratacak, ilgi görecek ve para kazandıracak ve kolayca satabileceğiniz bir ürün kategorisi seçmek işin en temel kurallarından biridir.

    YanıtlaSil
  3. Droppshipping e ticaret stoksuz ürün satış işlemine girdiğinizde, sizi olumsuz etkileyebilecek olası durumlardan kaçınmanız gerekir.
    Örneğin aylık ücret talep etmemelidir. Bunun yerine üründen komisyon alması duruma göre daha uygun olabilir.

    YanıtlaSil
  4. Güzel bir konu. E ticaret işiyle uğraşmak isteyenler için konuda belirttiğiniz gibi Güzel bir rota haritası niteliğinde doküman.

    YanıtlaSil
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?