MWN9LGx8LGF4NWZcMqR5NWVdLTcsynIkynwbzD1c

Sitelerinize Google Bot Çağırmak

Ak Blog SEO
4349759590016280108

Sitelerinize Google Bot Çağırmak

1 Ağustos 2012 Çarşamba
Google Bot Çağırma
Sitelerinize veya sitenize Google Bot Çağırmak Yöntemleri nasıldır Google bot için yapmanız gereken nelerdir.
Merhabalar sevgili webmasterler.Web sitenize nasıl Google bot çağırırsınızSitelere google bot çağırmanın yöntemleri , Google Bot , Yahoo bot , Bing Bot ve diğer botları çağırmanın yöntemleri nasıl yapılır.
Bu yazımızda sizlere web sitenize Google Botu nasıl çağrılacağı veya web sitenize google Bot çağırmak için neler yapmanız gerektiği konusunda bilgiler vereceğim. Umarım konuyu anlar ve sizler için yararlı bir konu olacaktır.

Web siteniz Google Bot Çağırmadan bilmeniz gerekenler.
Google yeterince internette olan bilgileri veri tabanına kayıt etmiş ve kayıt etmeye devam ediyor. Örneğin siz diyelim ki bir konuyu açtınız ve açtığınız konunun dökümanı veya içeriği tamamen size ait olduğunu düşünelim. Konuyu açtıktan sonra gerekli işlemleride yaptıysanız (pingleme gibi) başka bir internet kullanıcısı konunuzu alıp kendi sitesinde copy/past (Kopyala / yapıştır) yapması durumunda Google Bot'un uğramayacağı, uğrasada daha önce sizin yazdığınız konunuzu veritabanına kayıt ettiğinden, sadece Google bot içerik aynı olduğundan dolayı konunuzu çalan kişinin yazısını dikkate almaz pek. Burada demek istediğimiz Google ,Yahoo  veya diğer arama motorları özgün konulara öncelik verir.

Özgün konulardan kastımız açmakta olduğunuz konuların tamamıyla size ait olmasıdır.
Özgün konular veya özgün içerikler yeni bilgiler demek, yeni bilgiler internet dünyasına giren en son konular demek. Var olan bilgiyi zaten bulabiliyoruz. Önemli olan günümüzdeki internet kullanıcılarına farklı ve yeni bilgileri sunmamız.
Yukarıdaki yazımızdan anlatmak istediğimi kısaca özetleyecek olursak; Google Botların sitenize uğraması için birinci veya ilk hedefiniz konunuzun özgün olması ve içeriği tamamen size ait olması gerekir. Ayrıca açmış olduğunuz konunuzuda muhakkak pingletin.

Google Bot'un sitenize uğraması için diğer yöntem.
  • Yukarıda açmakta olduğunuz konuların özgün olmasından bahsettik. ikinci bir yöntem olarak konuyu daha iyi anlamanız için örnekler vererek anlatım yöntemine geçelim.
Açmış olduğunuz konunuzun içeriği örneğin sağlık dünyasına ilişkin olarak bel fıtığı içerikli bir konu yazdığınızı varsayalım. Google.com 'da Bel fıtığı hakkında arama yaparak karşınıza çıkan linklerden bir kaç tanesine tıklayın ve açmış olduğunuz linklerde konulara yorum yapabiliyorsanız sizde öncelikle yorum yapın ve yorum yaptıktan sonra yorumunuza ilişkin kendi sitenizde açmış olduğunuz konunun linkini verin. ( Unutmayın profesyonel bir yorum yazdığınızda yorumunuzun altına linkinizi verseniz bile ciddiyetinizden dolayı site yöneticilerin linkinizi kaldırmama ihtimali çok yüksektir.)
  • Üçüncü olarak Google bot'un sitenize uğraması için yapmanız gereken bir diğer yöntem ise yukarıda verdiğimiz sağlık örneği üzerinden devam edelim.
Bu yöntemde ise yapmamız gereken kendi sitemizde açmış olduğunuz konuları, başka forum sitelerine üye olarak forum sitelerinde konunu açın ve açmış olduğunuz konunun altına kendi sitenizdeki daha önce açmış olduğunuz konunun linkini verin. Konunun linkini verirken Kaynak biçiminde vermeyi unutmayın. 
Örnek:
Kaynak: 
http://www.akblog.net/2012/08/sitelerinize-google-bot-cagrmak.html 

Diğer bir yöntem ise güçlü bağlantılardan link edinmeye çalışın. Bunu herkes yapamayabilir ama yukarıda anlattığımız yöntemleri heppimizin yapabileceği bir yöntem.

Kaynak: http://www.akblog.netBlogger, Web sitenize nasıl Google bot çağırırsınız, Sitelere google bot çağırmanın yöntemleri, Google Bot, Yahoo bot, Bing Bot çağırmanın yöntemleri nasıl yapılır
Etiketler
Ak Blog SEO - Google SEO Eğitimleri Dokümanları
Konu hakkında sormak istediklerinizi yazabilirsiniz.
AK Blog SEO

Read. Think. Exercise (Oku. Düşün. Uygula.)

SEO | SEO | Hukuk | İngilizce Kursu |
Siz hayal edin. Biz Hayata geçirelim.
Akblog.NET
Whatsapp İletişim Formu×
Bilgileriniz
İstek Bilgileriniz
iletişime geç

Merhaba!

Webekle@gmail.com adresine e-posta gönderin veya aşağıdaki temsilcilerimizden biriyle WhatsApp ile iletişime geçin.

Yönetim Ekibi Yönetici ile iletişim geçin.
+905050251428
Destek Ekibi Eva ile iletişime geçin.
+905050251428
Doğrudan arayabilirsiniz +905050251428
Destek Saatleri 09:30 - 17:30
Merhaba! Nasıl Yardımcı Olabiliriz?
×
Nasıl Yardımcı olabilirim?